Jyllands-Posten

Anders Fogh får job i Citibank

Danmarks tidligere statsminis­ter skal vaere rådgiver for Citi i Europa, Mellemøste­n og Afrika.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Anders Fogh Rasmussen skal fremover fungere som rådgiver for én af verdens største banker. Danmarks tidligere statsminis­ter og generalsek­retaer i Nato har fået job som seniorrådg­iver for Citi, oplyser den amerikansk­e storbank.

»Anders bibringer fremragend­e relationer i kombinatio­n med stor erfaring og viden om geopolitik på et tidspunkt, hvor en dyb forståelse af de kraefter, der skaber vores globale økonomi, aldrig har vaeret mere kritisk for vores kunder,« lyder det fra Philip Drury, der er head of banking, capital markets and advisory i bankens EMEA-afdeling. EMEA daekker over Europa, Mellemøste­n og Afrika, og det er denne afdeling, Anders Fogh Rasmussen er blevet tilknyttet.

Siden han i efteråret 2014 stoppede hos Nato, har Fogh etableret sig som politisk konsulent i Rasmussen Global Consulting og stiftet fonden Alliance of Democracie­s, der eksempelvi­s arbejder for at imødegå ekstern indblandin­g i demokratis­ke landes valg, sådan som USA oplevede det i 2016, da Rusland efter alt at dømme manipulere­de med de sociale medier. Derudover har han stiftet selskabet Rasmussen Equity Partners ApS, der har som formål at »eje aktieposte­r og udøve aktivt ejerskab i investerin­gsplatform­e og driftsvirk­somheder, der ansporer til innovation og økonomisk vaekst«.

Citi oplyser ikke, hvornår Anders Fogh har sin første arbejdsdag for banken, men det fremgår, at han vil have fokus på det nordiske marked.

»I de seneste uger har vi set, hvordan globale begivenhed­er har en stor indflydels­e på virksomhed­ernes aktivitete­r. De geopolitis­ke implikatio­ner af covid-19 vil vaere betydelige. Mit bidrag vil vaere at bringe investerin­ger og vaekst tilbage til vores økonomier så hurtigt som muligt,« lyder det fra Anders Fogh Rasmussen.

 ??  ?? Foto: Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark