Jyllands-Posten

Høj Dacia skal vaere Danmarks billigste elbil

Ny elektrisk Dacia Spring, som har en raekkevidd­e på over 200 km og kommer til Danmark i starten af 2021, skal koste under 150.000 kr.

- JENS OVERGAARD

Danmarks billigste elbil skal vaere høj og praktisk. Det er kongstanke­n bag den nye Dacia Spring, som lander herhjemme i starten af 2021. Det er en model, som har teknologi fra koncernfae­tteren Renault Zoe, mens den lille crossover ligesom Zoe placerer sig mellem mikro- og miniklasse­n.

Når det er slået fast, ophører de fleste sammenlign­inger, for Dacia Spring er udviklet med en anden platform og en elektrisk drivlinje, der først og fremmest sigter på, at bilen skal vaere billig. Derfor lover Dacia foreløbig udelukkend­e en raekkevidd­e på ”over 200 km”, hvor Zoe til sammenlign­ing klarer 385 km efter WLTP-skalaen. Til gengaeld skal prisen altså presses under de 150.000 kr., som mikroklass­e-modellen Seat

Mii Electric med en raekkevidd­e på 260 km koster i dag.

Store forventnin­ger

Søren Ignaz, der er pressechef hos Renault og Dacia, tør ikke pege på, hvor meget billigere Spring bliver end Seat Mii Electric. Men forventnin­gerne er store.

»Vi går på markedet med en bil, der virker fra dag ét, fordi det er gennemprøv­et teknologi fra Renault, hvor man har en stor erfaring med elbiler og har arbejdet med dem i mange år,« siger han.

Platformen kommer fra den elektriske Renault

City KZ-E, der saelges på det kinesiske marked. Den har her en laengde på 3,74 meter og en batteripak­ke på 26,8 kW.

Spring, som er tilrettet europaeisk­e forhold, blev for kort tid siden vist som en meget farverig prototype. Meget fra denne går dog igen på den endelige model, som kommer i produktion senere på året. Det vides dog ikke, om Renault har aendret på tekniske data eller dimensione­r i forhold til KZ-E.

Nye kunder

De markante detaljer på Spring omfatter bl.a. en ny LED-lyssignatu­r, som også skal praege andre nye Dacia-modeller. Her er der full LED-forlygter og baglygter med en Y-formet signatur.

Dacia er tilbagehol­dende med yderligere tekniske data p.t. Det gaelder bl.a. størrelsen på batteripak­ken og ladehastig­heder. Det er begge dele faktorer, som spiller meget ind på den endelige pris.

Søren Ignaz ser dog, at Dacia med denne model får en ny kundegrupp­e i tale. »Det er første gang, at Dacia har en model, der retter sig mod byboerne, som her får nye muligheder,« siger Søren Ignaz.

Dacia Spring vises for pressen senere på året, mens de første prøvekørsl­er for danske motorjourn­alister foregår i slutningen af 2020.

Konstruktø­r:

Sådan gør du: Først skal du i det øverste skema finde løsningsor­dene, som derefter overføres til diagrammet i bunden. Bogstavern­e placeres i det felt, hvor nummeret svarer til bogstavets nummer. Som kontrol er der i diagrammet­s felter anført et bogstav.

Når opgaven er faerdig, vil der i diagrammet stå et litteraert citat. Forfatter og titel fremgår af løsningsor­denes første bogstaver laest oppefra og ned.

Hver uge udtraekkes to praemier på hver 350 kr. blandt de korrekte, indsendte løsninger. Anfør navn og adresse under diagrammet og send løsningen i en mail (husk navn og adresse) til:

eller med posten til:

Skriv nederst i emnefeltet på mailen eller på kuverten, hvilke(n) krydsord, der indsendes.

skal vaere fremme hos os senest

Løsningen: Forrige uges løsning var:

Dorte Lilmose: Lene Kaaberbøl.

Hoved-personerne er altid staerke, seje og vilde piger. De har saerlige evner og lever i verdener med magi og drage-jagt. [---] I Lenes bøger handler deres hverdag om pige-grupper, mobning og foraeldre, der er blevet skilt. [---] Når man laeser om Lenes helte, oplever og laerer man en masse uden selv at komme til skade.

350 kr.: Reinhardt Petersen, Wibroesvej 18, 9000 Aalborg

350 kr.: Finn Bornich, Hans Egedes vej 36, 6715 Esbjerg N

som vinder af Jyllands-Postens forskellig­e krydsordso­pgaver, kan man kontakte Jyllands-Postens økonomiafd­eling på mail : debitor@jp.dk Ved at oplyse navn, adresse og bankkontoo­plysninger, vil pengegevin­sten blive overført.

NB! Løsninger sendes til krydsord@jp.dk

 ??  ?? Dacia op for charmen over for folk, der bor i byerne og kan nøjes med en høj bil med kort raekkevidd­e.
Dacia op for charmen over for folk, der bor i byerne og kan nøjes med en høj bil med kort raekkevidd­e.
 ??  ?? Lygtedesig­net på Spring varsler en ny Dacia-stil. Opladehast­ighederne for elbilen kendes endnu ikke.
Lygtedesig­net på Spring varsler en ny Dacia-stil. Opladehast­ighederne for elbilen kendes endnu ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark