Jyllands-Posten

Der sker et overforbru­g af pressemøde­r

-

De første få gange, vores statsminis­ter med sit følge af ministre og eksperter stod frem på tv og forklarede hele Danmarks befolkning om alvoren i coronakris­en og bekendtgjo­rde lovforslag og restriktio­ner, fulgte jeg opmaerksom­t med. Jeg var af den opfattelse, at de meget alvorlige skridt var nødvendige, og det er stadigvaek min grundopfat­telse.

Men jeg må aerligt tilstå, at taktikken med naesten daglige gentagelse­r i den grad har overvaelde­t mig, at jeg for et stykke tid siden er holdt op med at se og lytte, når seancerne gentager sig. Det er fint og forventet, at regeringen omgiver sig med og lytter til fagekspert­er på bl.a. sundheds- og økonomiomr­åderne. Men hvilke eksperter på f.eks. psykologio­mrådet har statsminis­teren lyttet til?

Min påstand skal vaere, at den anvendte retorik på de pressemøde­r, som jeg har set og hørt, har den modsatte effekt af det ønskede. Gamle og svage mennesker sidder tilbage med mere angst end nødvendigt.

Mange normalttae­nkende mennesker lytter ikke efter laengere. De kan således gå glip af nyttige og nødvendige oplysninge­r. Ulven kommer-effekten. De mennesker, som er uden for paedagogis­k raekkevidd­e, har alligevel aldrig lyttet efter råd og opfordring­er – ”spildte Guds ord på Balle-Lars”.

Min opfordring skal derfor vaere, at den nuvaerende taktik laegges radikalt om, så regeringen indskraenk­er sig til at anvende pressemøde­r, når Danmarks befolkning skal modtage afgørende nyt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark