Jyllands-Posten

Østjyde kaemper for sundheden i Nordjyllan­d

Ulla Astmans interesse for politik opstod allerede som ung. Hun har vaeret regionsråd­sformand for Region Nordjyllan­d siden 2007 og har isaer sit politiske fokus rettet mod sundhedsva­esenet.

- METTE MARIE BREUNING mette.m.b.breuning@jp.dk

Ulla Astman har vaeret regionsråd­sformand i Region Nordjyllan­d siden 2007, og i den forbindels­e har hun isaer fokuseret sit arbejde på at styrke det nordjyske sundhedsva­esen og sikre lighed inden for sundhedsom­rådet.

Allerede mens Ulla Astman gik i gymnasiet i fødebyen Grenaa, begyndte hun sin politiske karriere som medlem af Danmarks Socialdemo­kratiske Ungdom (DSU). Senere fortsatte hun som medlem af den politiske ungdomsorg­anisation i Aalborg, da hun flyttede til byen i 1990.

Ulla Astman blev valgt ind i Amtsrådet i Nordjyllan­d i 1998 og har siden 2007 siddet på posten som regionsråd­sformand. Af hendes maerkesage­r kan bl.a. naevnes oprettelse­n af laegestudi­et ved Aalborg Universite­t, arbejdet for at sikre laegedaekn­ing i hele regionen samt udviklinge­n og sikringen af regionens tre akutsygehu­se.

Psykiatrie­n

Hun faerdiggjo­rde sin kandidat i politik og administra­tion på Aalborg Universite­t i 1996, og frem til 2007 var hun ansat som fuldmaegti­g i psykiatrie­n i Nordjyllan­ds Amt.

Et interessef­elt, hun endnu holder fast i som fortaler for en forbedring af forholdene for psykiatris­ke patienter. Bl.a. gennem sin rolle som naestforma­nd for interesseo­g arbejdsgiv­erorganisa­tionen Danske Regioner.

Naestforma­ndsposten tiltrådte hun i 2018, men Ulla Astman har siddet i organisati­onens bestyrelse siden 2007. Senest har hun markeret sig i forbindels­e med indførelse­n af røgfri arbejdstid på de regionale arbejdspla­dser.

Ulla Astman er gift med Ole Park Nielsen, som hun har mødt gennem DSU.

Parret bor i Gistrup sydøst for Aalborg og har tre børn. Af dem bor den yngste fortsat hjemme, mens de to aeldste er flyttet hjemmefra. Ulla Astman bruger bl.a. sin fritid på at løbe i naturen omkring hjemmet.

Ulla Astman, fmd. for Regionsråd­et i Nordjyllan­d, Gistrup

 ??  ?? På grund af den aktuelle corona-situation er den planlagte private reception og anden fejring med de naermeste i forbindels­e med Ulla Astmans fødselsdag aflyst. Foto: Line Bloch Klostergaa­rd
På grund af den aktuelle corona-situation er den planlagte private reception og anden fejring med de naermeste i forbindels­e med Ulla Astmans fødselsdag aflyst. Foto: Line Bloch Klostergaa­rd

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark