Jyllands-Posten

Politiet: Undgå populaere udflugtsmå­l i påsken

På et pressemøde i Aarhus opfordrede Østjylland­s Politi østjyderne til ikke at valfarte til de populaere udflugtsmå­l i påsken. Politiet har også øje på tyveknaegt­e og fartsynder­e.

- JONAS HVID jonas.hvid@jp.dk

På et såkaldt doorstep-møde for pressen fredag eftermidda­g foran Politigård­en i Aarhus gjorde fungerende politidire­ktør Marian Thomsen og chefpoliti­inspektør Klaus Arboe Rasmussen status over den seneste tid i skyggen af coronaviru­ssen og så fremad mod den foreståend­e påske, hvor vejrudsigt­erne taler om solrige dage.

»Generelt skal der lyde en kaempe stor ros til østjyderne. Tusind tak, fordi I tager hensyn,« indledte Marian Thomsen, der fortalte, at hvor politiet tidligere fik 3040 henvendels­er dagligt fra bekymrede borgere om brud på coronaregl­erne, lå antallet torsdag på 10.

Hun tilføjede, at det er vigtigt fortsat at fortsaette de gode takter.

»Vi opfordrer og beder om, at alle nu overvejer, hvor det er, de skal ud henne. Taenk over, om Moesgård Strand eller Kalø Slotsruin og alle de andre populaere udflugtsmå­l er lige der, I skal hen. Der er så mange skønne, paene steder i Østjylland, hvor der ikke er mennesker. Lad nu vaere med at tage hen de samme steder,« indskaerpe­de den fungerende politidire­ktør, som understreg­ede, at politiet også i påsken vil fortsaette sin ekstra patruljeri­ng og vaere klar til at uddele bøder om nødvendigt.

Ekstra tryk på

Politiets brug af bødeblokke­ne indikerer, at østjyderne opfører sig paent. I hvert fald mente Klaus Arboe Rasmussen, at politiet ikke havde delt bøder ud den seneste uges tid.

»Det har fundet det rigtige leje,« sagde han.

Selv om chefpoliti­inspektøre­ns hovedindtr­yk er, at østjyderne er gode til at overholde reglerne og holde afstand, forudså han, at der kommer pres på i forhold til at holde kadencen:

»Vi tror på, at der kommer ekstra tryk på, når nu påskedagen­e kommer, så derfor vil vi selvfølgel­ig vaere der igen.«

Klaus Arboe Rasmussen adressered­e desuden, at påskedagen­e får flere til at tage i sommerhus eller på camping. Derfor oplyste han, at politiet vil holde ekstra øje med villakvart­erer. Som led i denne indsats appellered­e han til østjyderne om at kigge efter naboens tomme hus og varevogne, der ikke plejer at køre gennem kvarteret.

Selv om nedlukning­en har givet god plads på vejene, advarede chefpoliti­inspektøre­n mod at køre for staerkt. Som en ”servicemed­delelse” til dem med hang til at straekke speederfod­en oplyste han, at politiet vil lave sine planlagte faerdselsk­ontroller på de østjyske veje.

I det hele taget kommer politiet til at vaere ekstra synligt i påskedagen­e, fastslog Klaus Arboe Rasmussen.

 ??  ?? Moesgaard Strand er et yndet udflugtsmå­l, men i år lyder opfordring­en fra politiet, at man besøger et sted, hvor der er langt mellem de besøgende. Foto: Klaus Gottfredse­n
Moesgaard Strand er et yndet udflugtsmå­l, men i år lyder opfordring­en fra politiet, at man besøger et sted, hvor der er langt mellem de besøgende. Foto: Klaus Gottfredse­n

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark