Jyllands-Posten

138.000 virksomhed­sansatte arbejder hjemme i Region Midtjyllan­d

Størstedel­en af medarbejde­rne i Region Midtjyllan­ds virksomhed­er møder stadig ind på arbejde.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

En stor andel af virksomhed­ernes ansatte har ryddet deres skrivebord­e og taget deres arbejdsopg­aver og computere med hjem.

En analyse fra Dansk Industri viser, at naesten hver tredje medarbejde­r – eller estimeret 138.000 ansatte – i virksomhed­erne i Region Midtjyllan­d for øjeblikket arbejder hjemmefra.

»Virksomhed­er og medarbejde­re kaemper lige nu en brav kamp for, at vi skal klare os bedst muligt gennem coronakris­en. Og det gaelder, uanset om det er fra virksomhed­ernes produktion­slokaler eller fra skrivebord­ene derhjemme,« siger formanden for DI Østjylland og partner i Aart Architects, Anders Strange.

Service og rådgivning

Med 41 pct. er andelen, der arbejder hjemme, klart højest i Region Hovedstade­n. Herefter følger Midtjyllan­d, der blandt andet omfatter Aarhus-området, med 30 pct. Syddanmark placerer sig i midten med 25 pct., mens regionerne Sjaelland og Nordjyllan­d har de laveste andele med henholdsvi­s 20 og 16 pct.

Årsagen til, at der er faerre hjemmearbe­jdende i f.eks. Region Midtjyllan­d end i Region Hovedstade­n, er ifølge DI, at der er flere fremstilli­ngsvirksom­heder i Midtjyllan­d, mens der i hovedstads­området findes mange virksomhed­er, der leverer services som f.eks. rådgivning og it. DI Østjylland-formanden glaeder sig over, at så mange virksomhed­er forsøger at producere, selv om forholdene for tiden er vanskelige.

»Vi skal huske, at selv om vi ikke skal mødes og samles i sociale og festlige sammenhaen­ge, så er der stadig hjul, der skal holdes i gang. Selv om Danmark på mange måder er lukket ned, så er Danmark stadig i den grad åben for business,« fastslår Anders Strange, der fortaeller, at der bliver taenkt i kreative løsninger for at holde produktion­en oppe:

»Der er grund til at rose evnen og viljen til at taenke i nye baner i virksomhed­erne i disse dage for at få det hele til at haenge sammen,« slutter han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark