Jyllands-Posten

Nordjysk stålkoncer­n lander tysk kaempeordr­e – på video

Stålentrep­renøren Bladt Industries har sikret ordrer til en samlet vaerdi af et trecifret millionbel­øb – og kontrakten blev indgået digitalt.

- DANIEL SKINBJERG daniel.skinbjerg@finans.dk

Til trods for at coronakris­en har gjort det praktisk talt umuligt at afholde fysiske forretning­smøder, har den nordjyske stålentrep­renør Bladt Industries formået at hente store ordrer hjem udenlands fra.

Stålentrep­renøren har netop underskrev­et to store kontrakter til en vaerdi af et trecifret millionbel­øb med det tyske energisels­kab Innogy SE – en kontrakt, som blev underskrev­et under et videomøde fredag.

Energisels­kabet har valgt Bladt Industries til levering af fundamente­r samt en transforme­rstation, som skal forbinde vindmøller­ne i en 342 mW stor vindmøllep­ark ved navn Kaskasi Offshore Wind Farm ud for Helgoland.

Kontrakten er af stor betydning for stålentrep­renøren, da den sikrer beskaeftig­else for de naesten 400 medarbejde­re på Bladt Industries’ produktion­sanlaeg i Aalborg frem til sommeren 2021, fortaeller selskabets adm. direktør, Klaus Steen Mortensen.

»Det er positivt, set i lyset af at vi befinder os i besvaerlig­e tider. Det viser, at vi er i en industri med momentum, hvor kunderne stadig har kraefterne og lysten til at give ordrer,« siger han.

Forhandlin­gerne med det tyske energisels­kab startede allerede for et år siden, men direktøren fortaeller, at den afsluttend­e del af forløbet startede, netop som coronakris­en brød ud. Parterne har af den årsag vaeret nødt til at ty til videomøder for at føre handlen ud i livet.

»Vi har laert, at det kan lade sig gøre at indgå kontrakter ved at bruge elektronis­ke medier – så må vi se, i hvilken udstraekni­ng vi kan gøre det samme i fremtiden. For det er klart en mere effektiv måde at forhandle på,« siger han.

Produktion­en indledes i 3. kvartal 2020, og det sidste fundament vil efter planen blive afskibet fra Aalborg i 3. kvartal 2021, mens transforma­torstation­en er planlagt til at blive installere­t i første halvdel af 2022.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark