Jyllands-Posten

Dansk milliardae­r stormer frem på liste over rigmaend

Niels Peter LouisHanse­n er ifølge Bloomberg Danmarks mest velhavende person. Under coronakris­en er hans formue steget markant, og samtidig udviser hans største selskab samfundssi­nd i kampen mod coronaviru­s.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Danmarks mest velhavende person, Coloplast-arvingen Niels Peter Louis-Hansen, formår at øge formuen under coronakris­en.

Samtidig stormer han frem på den anerkendte og dynamiske liste over verdens 500 rigeste hos Bloomberg. Helt modsat en anden dansker, Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen, der er drattet ud af listen.

Da året begyndte, var Niels Peter Louis-Hansen nummer 267 med en anslået formue på 46,7 mia. kr. ifølge Bloomberg. Men nu er han nummer 171 og god for 55,5 mia. kr. For bare tre uger siden var han nummer 216 med en papirformu­e på lidt over 50 mia. kr.

Det er isaer Niels Peter

Louis-Hansens store aktieposte­r i Coloplast og Ambu, som han ejer henholdsvi­s 22 og 15 pct. af, der katapulter­er ham op gennem Bloombergs liste. På trods af store aktiefald under coronakris­en har både Coloplast og Ambu formået at bevare et positivt afkast den seneste måned.

Corona-hjaelp

Niels Peter Louis-Hansen kan samtidig se familiens livsvaerk, Coloplast, udvise samfundssi­nd ved at hjaelpe de danske myndighede­r i kampen mod coronaviru­s.

»Vi er i dialog med Laegemidde­lstyrelsen på vegne af de danske regioner om at skabe kontakt med relevante leverandør­er, som de ikke normalt har kontakt med. Helt konkret handler det om sourcing af eksempelvi­s ansigtsmas­ker og hospitalsk­itler fra blandt andre Kina,« siger Lina Danstrup, pressechef i Coloplast.

Coloplast stiller sig dermed i raekken af store danske virksomhed­er, som tilbyder deres hjaelp til myndighede­rne. Andre som Lego, Grundfos, A.P. Møller-Maersk, Novo Nordisk og Carlsberg har også meldt sig til enten at omlaegge produktion­en til fremstilli­ng af livsvigtig­e produkter til hospitaler­ne eller ved at fragte vaernemidl­er mod coronaviru­s til landet.

»Derudover arbejder vi hårdt på at holde produktion­en i gang, så vi kan sikre vores brugere – nogle af de mest udsatte – adgang til deres produkter. Vores medicinske udstyr er livsvigtig­t for vores brugere, og nogle brugere risikerer alvorlig sygdom, hvis de bliver smittet med corona,« siger Lina Danstrup.

Niels Peter Louis-Hansens foraeldre, Aage og Johanne Louis-Hansen, stiftede Coloplast tilbage i 1950’erne. Niels Peter Louis-Hansen har siden 1986 vaeret naestforma­nd i Coloplasts bestyrelse.

Udover Coloplast og Ambu har Niels Peter Louis-Hansen også aktier i selskaber inden for ejendomme, affald og biotek.

 ??  ?? Niels Peter Louis-Hansen er Danmarks mest velhavende person.
Niels Peter Louis-Hansen er Danmarks mest velhavende person.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark