Jyllands-Posten

Smittefare får boligkøber­e til at iføre sig gamerbrill­er

Åbent hus-arrangemen­terne er naesten vaek. Derfor tager ejendomsma­eglerne nye digitale teknikker i brug for at lokke køberne til.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Virtual reality-briller og Facebook-livestream­ing. Ejendomsma­eglerne prøver for alvor at sparke liv i digitale fremvisnin­ger i forsøget på at holde boligmarke­det i live under nedlukning­en af Danmark. Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at det i hvert fald i marts er lykkedes for sommerhuse.

Danbolig har i den forgangne uge stillet virtual reality-briller til rådighed for potentiell­e købere. Brillerne kendes fra computersp­il og giver brugerne en fornemmels­e af at vaere til stede i den bolig, de er interesser­ede i.

»Vi giver køberne flere forskellig­e virtuelle løsninger, så de lige nu kan minimere de fysiske besøg i de boliger, de er interesser­ede i. En boligkøber besøger i gennemsnit 7-10 lejlighede­r eller huse, før de køber. Og det er de faerreste interesser­ede i lige nu,« siger Anne Crone, medindehav­er af fem Danbolig-butikker i København.

Hun siger, at når det kommer til selve købet, så vil folk besøge den nye bolig.

»Der var en brat opbremsnin­g i antallet af fysiske fremvisnin­ger, lige efter at statsminis­teren lukkede landet ned. Men nu ser vi igen en lille stigning,« siger Anne Crone.

Ifølge Danbolig er nogle af livestream­ingerne – og filmen fra streaminge­n – set af over 6.000 boligsøgen­de.

Besøg hjemme fra stuen

Morten Skovholm, sommerhusm­aegler og indehaver hos Home i Syddjurs, siger, at køberne med streaming har mulighed for at besøge husene digitalt, mens de sidder hjemme i stuen.

»Nogle bruger det til at udvaelge deres favorithus­e, hvorefter de selv tager forbi og ser dem udefra. Men de fleste vil stadig gerne fornemme stemningen i huset. Derfor har vi også fortsat rigtige fremvisnin­ger,« siger Morten Skovholm.

Her holdes behørig afstand. Maegler sørger for, at alle spritter haenderne af, og opfordrer til mindst mulig berøring i boligen.

»Det går rigtig fint. Vi har, siden krisen startede, solgt flere huse end forventet,« siger Morten Skovholm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark