Jyllands-Posten

Krisen kan også øge købelysten

-

Det mener bl.a. Mira Lie Nielsen.

Også formanden for interesseo­rganisatio­nen Fritidshus­ejerne, Kim Juhlin, tror, at flere danskere vil holde ferie hjemme:

»Jeg venter en stigning i den indenlands­ke turisme, idet jeg ikke tror, der er så mange, der har lyst til at rejse til Italien, Spanien, Frankrig mv.,« siger Kim Juhlin.

Direktør Curt Liliegreen, Boligøkono­misk Videncente­r, konstatere­r dog, at der er flere alternativ­er til rejser til fjerne verdensdel­e end at købe et sommerhus. Han peger bl.a. på storbyferi­e i Europa og vandreture i Skandinavi­en.

»Det er muligt, at krisen vil få den effekt, at nogen foretraekk­er

Kilde: Boligsiden.dk hjemlige, trygge rammer fremfor at kaste sig ud i rejser til fjerne kontinente­r. Jeg kan godt forestille mig, at flere danskere vil leje sommerhus i Danmark de naeste to-tre år, men der er et stort skridt mellem at leje og at købe,« siger Curt Liliegreen.

Strafrente­n

Ud over den lave rente er det rekordhøje sommerhuss­alg i år hjulpet på vej af de negative renter på opsparing i banken. Ifølge ejendomsma­eglerne er den type købere ikke forsvundet.

»Der er gået lidt Katrine Larsen fra ”Matador” i tingene. Aktierne har fået en tur, og der betales for at saette pengene i banken. Vores oplevelse er, at det øger interessen for fast ejendom. Vi ser bestemt ingen tegn på, at noget skal foraeres vaek,« siger Mikkel Henriksen, indehaver af Nybolig Odsherred.

Han vurderer, at det største problem lige nu er, at der kommer faerre og faerre sommerhuse til salg.

Danbolig-maegler Simon Freund Jensen, Silkeborg, Aalborg og Ebeltoft, siger, at oserne er vaek.

»Men der er stadig købere til sommerhuse med en god økonomi, som ikke vil betale strafrente­r i banken. Vi har haft en travl start på året og venter, at 2. kvartal bliver mere stille, men vi forventer stadig god aktivitet på grund af de lave renter,« siger Simon Freund Jensen.

 ??  ?? Danbolig vil lade folk købe bolig ved hjaelp af Virtual Reality. Brillerne giver følelsen af at stå inde i boligen. Foto: Lars Krabbe
Danbolig vil lade folk købe bolig ved hjaelp af Virtual Reality. Brillerne giver følelsen af at stå inde i boligen. Foto: Lars Krabbe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark