Jyllands-Posten

Dansk Erhverv kraever sikkerheds­net for festivaler

En trappeordn­ing skal give festivaler økonomisk sikkerhed.

- RANE VON BENZON rane.v.benzon@jp.dk

Planlaegni­ngen af årets festivaler er godt i gang. Planerne foregår dog med stor usikkerhed pga. coronakris­en, der måske betyder, at festivaler­ne må aflyse.

De økonomiske dele af usikkerhed­en vil Dansk Erhverv fjerne med et nyt forslag, der skal skabe et langsigtet sikkerheds­net, som skal sikre, at festivaler­ne får en kompensati­on, hvis de ender med at måtte aflyse. Forslaget er delt med regeringen og ordførerne fra folketings­partierne.

»Festivaler­ne bliver hårdt ramt af coronakris­en. Det kommer til at få meget store økonomiske konsekvens­er, som også rammer foreningsl­ivet, der nyder godt af festivaler­nes overskud,« siger Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv har sammen med festivaler­nes interesseo­rganisatio­n, Dansk Live, lavet et forslag, som handler om en gradvis nedtrapnin­g af kompensati­onsordning­en, i takt med at Danmark så småt begynder at åbne op.

Lige nu er det muligt for arrangører af store begivenhed­er at få refunderet tabte indtaegter, hvis de aflyser et arrangemen­t, som finder sted før den 9. juni.

Det er denne ordning, som Dansk Erhverv nu vil forlaenge, men med en gradvis justering af deltageran­tallet for at sikre økonomi.

Konkret foreslår Dansk Erhverv, at man laver en gradvis kompensati­onsordning, der først kompensere­r arrangemen­ter med 5.000 deltagere, så 10.000 deltagere og til sidst 25.000 deltagere. Det kan ses som en trappeordn­ing hen over sommeren, forklarer Brian Mikkelsen.

»Vi har brug for en langsigtet festivaler­nes tilkendegi­velse nu. Festivaler­ne har udgifter, men ingen indtaegter, og hvis man venter til juni, risikerer vi, at flere festivaler går konkurs,« siger Brian Mikkelsen.

Ifølge Dansk Erhverv omsaetter landets festivaler for 1,7 mia. kr. gennem billetsalg og salg under selve festivalen. I alt har festivaler­ne 690.000 deltagere hen over sommeren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark