Jyllands-Posten

Scandic tvunget til at saette aarhusians­k prestigepr­ojekt i bero

Hotelkaede­n har sparket et aarhusians­k byggeproje­kt til milliarder til hjørne. Det kan ikke betale sig at arbejde videre lige nu, siger den hotelansva­rlige.

- MATHIAS BLAEDEL LORENZEN EjendomsWa­tch jpaarhus@jp.dk

Coronakris­en har gjort ondt på Scandic, som har lukket 17 ud af 27 hoteller i Danmark og har sendt 1.250 medarbejde­re hjem med lønkompens­ation. Nu får virusudbru­ddet direkte indflydels­e på hotelkaede­ns fremtidspl­aner, for Scandics planlagte hotelproje­kt på Aarhus Ø, som skulle åbne i starten af 2024, er sat i bero. Det bekraefter bygherren Rune Kilden og Scandics hotelansva­rlige i Danmark, Tage Holck, over for Ejendomswa­tch.

»Vi laver en timeout, fordi det er svaert at operere lige nu. Vi håber på, at corona driver over, så vi kan komme videre med processen,« siger Tage Holck i et interview med Ejendomswa­tch.

Hos ejendomsud­vikleren Rune Kilden, der er bygherre på projektet, er der ingen tvivl om, at pausen nu forlaenger projektet.

»Vi var ved at vaere der, hvor vi forhandled­e totalentre­prise på plads. Det er klart, at det kommer til at tage laengere tid,« siger Rune Kilden til Ejendomswa­tch.

Profileret projekt

Aarhus-projektet er ikke bare et hvilket som helst byggeri for Scandic. Først og fremmest er der tale om et stort hotel, som bliver på 43.000 kvm og ventes at have plads til ca. 500 vaerelser, ca. 2.000 konference­gaester og ca. 3.500 koncertgae­ster. Prisen for projektet er sat til 1,5 mia. kr.

Derudover er det et navnkundig­t projekt, som skulle blive til i samarbejde med Bjarke Ingels Group (Big), der har tegnet projektet, og Bestseller-indehaver Anders Holch Povlsen, der sammen med udvikler Rune Kilden ejer selskabet bag projektet, som har vaeret i gang siden 2017.

Alle virksomhed­er har en kerne, og det at lave et nyt projekt ligger oveni i den løbende drift. RUNE KILDEN, EJENDOMSUD­VIKLER

 ??  ?? Det er planen, at der ved Bassin 7 på Aarhus Havn skal etableres et hotel- og konference­center med ca. 500 vaerelser samt plads til flere end 2.000 konference­deltagere og ca. 3.500 koncertgae­ster. Illustrati­on:
Big og Sleth Arkitekter
Det er planen, at der ved Bassin 7 på Aarhus Havn skal etableres et hotel- og konference­center med ca. 500 vaerelser samt plads til flere end 2.000 konference­deltagere og ca. 3.500 koncertgae­ster. Illustrati­on: Big og Sleth Arkitekter

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark