Jyllands-Posten

Aarhus Fremad håber på fair chance

- ANNE-SOPHIA LUNDGAARD JENSEN Annesophia.Jensen@jp.dk

Divisionsf­oreningen har praesenter­et klubberne i fodboldens 2. division for mulige scenarier for, hvordan den igangvaere­nde saeson kan afsluttes trods coronakris­en. Klubberne er også blevet spurgt om deres holdning til at forlaenge saesonen til og med juli. En idé, som ikke vaekker begejstrin­g hos Lars Kruse, direktør for Aarhus Fremad, som har den nuvaerende førsteplad­s i raekke 2.

»Det er en megasvaer situation at stå i. Saerligt når vi har med amatører at gøre, som vi har i vores tilfaelde. Vi vil have meget svaert ved at bede vores spillere stå til rådighed hele juli. Det kan vi ikke, og det ønsker vi ikke. Vi håber på en snarlig opstart,« fastslår han.

Håbet er, at samfundet sidst i april er åbent nok til, at saesonen kan spilles faerdig som saedvanlig med alle de planlagte kampe. Men hvis kampene udskydes yderligere, vil det vaere nødvendigt at skaere ned på antallet af enten grund- eller slutspil for at kunne afvikle runden. Hvis forsinkels­en bliver så stor, at saesonen ikke kan spilles faerdig, vil det vaere nødvendigt at afslutte saesonen med de nuvaerende resultater. Det vil kunne resultere i playoffkam­pe om både at undgå nedrykning og om mesterskab­et.

Usvaekkede ambitioner

»En playoff mod FC Helsingør, synes vi, er det mindst urimelige, når man snakker om en afvikling. Vi køber ikke praemissen om, at man kan ligge to raekker, som ikke har mødt hinanden, sammen for efterfølge­nde at lave en ny stilling ud fra det,« siger Lars Kruse.

Aarhus Fremad vil helst spille kampene faerdige, selv inden for en kortere tidshoriso­nt. Klubben ser gerne, at afviklinge­n giver en fair chance for at kunne indhente pointforsk­elle.

»Det ville kunne involvere tre kampe på en uge. I og med at vores spillere er amatører, og flere har et fuldtidsar­bejde ved siden af, vil det helt sikkert vaere en udfordring. Inden det her skete, havde vi en klar ambition om at indhente Helsingør i opryknings­spillet. Det har ikke aendret sig nu.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark