Jyllands-Posten

Robotselsk­ab havde stort år

Coronaepid­emien giver den fynske robotfabri­k Blue Ocean Robotics en bølge af ordrer.

- DANIEL SKINBJERG daniel.skinbjerg@finans.dk

Produktion­en kører for fulde drøn hos Odensevirk­somheden Blue Ocean Robotics, der i sit regnskab for 2019 kan berette om vaekst og overskud samt store forventnin­ger til fremtiden trods tumult på det globale marked.

Blue Ocean Robots Holding, som står bag selskabern­e UVD Robots, Gobe Robots og PTR Robots, kom ud af regnskabså­ret 2019 med et resultat efter skat på 5,5 mio. kr. og har nu en egenkapita­l på 130 mio. kr.

Overskudde­t kommer efter et år med en ny strategi, hvor selskabet har investeret 40 mio. kr. i at udvikle nye robotter til verdensmar­kedet. Holdingsel­skabet har desuden 56 mio. kr. i likvide midler til fortsat udvikling.

Selv om den seneste tids uro på det globale marked har fået virksomhed­ers investerin­gslyst til at dale, forventer Blue Ocean Robotics fortsat en vaekst i det samlede salg i 2020 samt et driftsover­skud i dattersels­kaberne UVD Robots og Gobe Robots i hhv. 2020 og 2021.

»Både i UVD Robots og i vores to andre dattersels­kaber forventer vi, at 2020 vil blive det store gennembrud­sår,« siger Claus Risager, adm. direktør i Blue Ocean Robotics.

Blue Ocean Robotics’ dattersels­kab UVD Robots har i det seneste stykke tid set ordrerne rulle ind fra udlandet som følge af corona-pandemien – bl.a. fordi selskabets robotter er i stand til at køre ubemandet ind og desinficer­e hospitalsv­aerelser med såkaldt UV-C-lys, før personalet traeder indenfor.

UVD Robots har bl.a. afsat et trecifret antal robotter til en forhandler i Kina, og efterspørg­slen er ifølge selskabet vokset så voldsomt i årets første kvartal, at man har måttet opjustere vaekstforv­entningern­e til salget af netop denne type robotter for hele året.

Blue Ocean Robotics med 145 ansatte – snart 20 mere – flytter senere i 2020 i større lokaler for at kunne skalere produktion­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark