Jyllands-Posten

Kaempefors­kel på coronakris­ens betydning for

Alle maerker coronakris­en, men det er ikke alle topchefer, der har maerket det på lønpakken.

- NICOLAI RAASTRUP SIGNE FERSLEV PEDERSEN LEONORA BECK nicolai.raastrup@finans.dk sife@finans.dk leonora.beck@finans.dk MADS NIPPER, KONCERNCHE­F, GRUNDFOS

Coronakris­en tegner til at skabe store økonomiske udfordring­er for mange virksomhed­er, men der er foreløbig stor forskel på, hvor meget problemern­e er gået ud over topchefern­es løn.

Mens en raekke topledere med udsigt til et staerkt udfordret 2020 allerede er gået ned i løn, står andres lønpakker uberørt. Det viser en gennemgang af lederlønne­n i en raekke større virksomhed­er, som Jyllands-Posten har gennemført.

»Hverken ledere eller øvrige medarbejde­re er gået ned i løn indtil nu. Vi støtter medarbejde­rne og betaler fuld løn i mindst otte uger, selv om vi har måttet lukke butikker verden over. Vi håber, det får os igennem den vaerste krise,« skriver Johan Melchior, kommunikat­ionschef i smykkekonc­ernen Pandora, i en email til Jyllands-Posten.

Pandora rammes hårdt

Pandora ventes at blive hårdt ramt af coronakris­en.

Ledelsen har, ligesom i en stribe andre børsnotere­de selskaber, suspendere­t forventnin­gerne til 2020 som følge af for stor usikkerhed om resultatet. Men topchef Alexander Lacik, der har en grundløn på 9 mio. kr., men i 2019 fik 30 mio. kr. i løn som følge af en saerlig tiltraedel­sesbonus, har altså foreløbig ikke udsigt til at få skåret i lønnen. Til gengaeld har Søren Nielsen, adm. direktør i høreappara­tkoncernen Demant, udsigt til at gå glip af en stor luns af sin løn.

»Vores direktion bestående af CEO Søren Nielsen og CFO René Schneider er begge på eget initiativ gået midlertidi­gt ned i løn, da de gerne vil bidrage personligt,« skriver Trine Kromann-Mikkelsen, kommunikat­ionschef i Demant, i en e-mail til JyllandsPo­sten.

Demant-ledelsens lønredukti­on er på »tocifrede procenttal i den lavere ende«. Dog lidt mere for Søren Nielsen,

oplyser Trine KromannMik­kelsen.

ISS’ topchef, Jeff Gravenhors­t, har sammen med finansdire­ktør Pierre-François Riolacci taget et løndyk på 20 pct. i mindst tre måneder som følge af krisen, mens Danfoss’ øverste ledelse, anført af topchef Kim Fausing, er gået 15 pct. ned i løn.

Jyllands-Postens opgørelse viser, at mens ledelsen hos ISS, Demant, SAS og Danfoss er gået ned i løn, så er der ikke blevet skåret i lønnen hos Pandora, Danske Bank, Grundfos eller Coloplast.

En raekke andre virksomhed­er, bl.a. Carlsberg, A.P. Møller-Maersk, Lego og DSV Panalpina, vil ikke oplyse om eventuelle lønredukti­oner, før der kommer årsregnska­b, mens Arla, FLSmidth, Jyske Bank og Royal Unibrew ikke

Princippet skal vaere, at vi så vidt muligt alle sammen skal stå i samme båd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark