Jyllands-Posten

Er min virksomhed mere vaerd end et menneskeli­v? Hvad tror du selv?

Det er en useriøs afsporing af den kritiske debat i forhold til den vanvittige situation, som regeringen har bragt vores retssamfun­d i.

- METTE THOMSEN ivaerksaet­ter og cand.mag., Frederiksb­erg

Jeg har prøvet at miste et naertståen­de familiemed­lem. Han var svaekket af andre sygdomme, men det endte med at vaere en lungebetae­ndelse, der tog livet af ham. Han blev 69 år. Nåh, vil nogen måske taenke. Så kan det da ikke have vaeret så overrasken­de. Jo, skal jeg hilse at sige. Det var chokerende, graenseove­rskridende og forfaerdel­igt trist.

Jeg har også har prøvet at bygge en virksomhed op. Med blod, sved og tårer. Den har i dag 30 ansatte, men ligger for tiden på intensivaf­deling sammen med en lang raekke andre virksomhed­er, der kaemper for at overleve covid-19 på grund af regeringen­s totale nedlukning af Danmark.

Er min virksomhed mere vaerd end et menneskeli­v? Nej. Det vil jeg godt personligt skrive under på, inden jeg bliver stigmatise­ret som en kold og kynisk erhvervsda­me. Faktisk er der et par stykker i vores familie, som vi godt vil have tilbage i bytte for min virksomhed.

Det er en absurd ligning at stille op, og jeg bliver rasende, når en erhvervsle­der moralisere­r over emnet og siger, at det er upassende at saette pris på et menneskeli­v. Det er simpelthen en useriøs afsporing af den kritiske debat i forhold til den vanvittige situation, som regeringen har bragt vores retssamfun­d i.

Det kommer til at koste milliarder af kroner at genopbygge vores samfund, som – ovenikøbet – lige nu overlader samfundets ressources­vage grupper og udsatte familier og børn helt til sig selv.

Også statsminis­teren traekker ”dødskortet”, hver gang hun bliver udfordret på regeringen­s diktatoris­ke politik. »Hvert enkelt liv taeller.« Okay. Hvad kan et anstaendig­t menneske sige til det? Så er den diskussion ligesom lukket ned.

Efter at regeringen havde varslet den totale nedlukning af landet den 13. marts, indkaldte Sundhedsst­yrelsens direktør, Søren Brostrøm, ellers til et pressemøde. Primaert for at slå fast, at der ifølge landets øverste sundhedsmy­ndighed ikke var sundhedsfa­gligt belaeg for at lukke landet ned. Søren Brostrøm er laege.

Ifølge DR og Statens Serum Institut døde 1.644 danskere af influenza i efterår-vinter-saesonen 2017/ 2018. 1.644 borgere, som det gode danske sundhedsva­esen – må vi gå ud fra – gjorde alt for at helbrede. I skrivende stund fire uger inde i coronaepid­emien var 139 døde som følge af covid-19. Ethundrede­ogniogtred­ive.

Dem har vi også gjort alt for at redde. Som i alt i hele verden. Lukket alt. Stoppet alt. Operatione­r og vaccinatio­ner. Socialrådg­ivning og ekstraunde­rvisning. Handler og ordrer. Arbejde og virketrang. Trukket taeppet vaek under samfundets paele – virksomhed­erne. Alt det, der finansiere­r vores velfaerdss­amfund.

Er der noget her, som er helt ude af proportion­er? Hvad bliver det naeste? At ”overlaege” Mette Frederikse­n beordrer en operation af os alle. For en sikkerheds skyld. Det vil Sundhedsst­yrelsen nok heller ikke laegge mandat til.

Men det vil med garanti også bringe vores samfund i knae. Hvis der overhovede­t er mere tilbage at smadre.

Var det nødvendigt? Det savner jeg, at nogen begynder at spørge om. Inden lyset slukkes rundtomkri­ng, og vi alle sammen ”dør” en smule.

 ??  ?? Sundhedsst­yrelsens direktør Søren Brostrøm var ikke enig, da Mette Frederikse­n lukkede landet ned. Arkivillus­tration: Rasmus Sand Høyer
Sundhedsst­yrelsens direktør Søren Brostrøm var ikke enig, da Mette Frederikse­n lukkede landet ned. Arkivillus­tration: Rasmus Sand Høyer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark