Jyllands-Posten

Pebernødde­r til pensionist­erne

-

Mens store dele af befolkning­en inklusive tidligere statsminis­ter Anders Fogh, der modtog 98.000 kr. i lønkompens­ation fra den kasse, han i forvejen suger bravt på, må pensionist­erne nøjes med småslanter, der lige så godt kunne have vaeret en håndfuld svovlstikk­er, som de kunne saelge på gaden.

1.000 kr., wow, hvilken gavmildhed – fra den kasse, der i tide og utide har suget penge fra pensionsop­sparingern­e til mere eller mindre tvivlsomme formål i samfundet.

Jeg bliver i naeste måned 66 år og er således berettiget til folkepensi­on. Ca. 72.000 kr. pr. år svarende til folkepensi­onens grundbeløb, fordi jeg siden mit 27. år har forsøgt at spare op til alderdomme­n.

Mine opsparinge­r har tit måttet holde for, når statskasse­n manglede finansieri­ng af et eller andet, eller når pensionska­sserne og bankerne skulle daekke spekulativ­e forretning­er ind.

Alligevel er det lykkedes mig at opbygge en god pension – dog intet at regne mod politikern­es pensioner herhjemme og i EU.

Min velfaerd har jeg selv skabt og har samtidig givet til andre og mindre sparsomme.

Nu deler regeringen så ud til alt og alle med rund hånd, og med tårer i øjnene over deres godhed så giver de Maren i kaeret en bette skilling som supplement til sagosuppen.

Det havde nok vaeret mere passende at gøre grundbeløb­et skattefrit resten af året, så havde der også vaeret lidt til de staerkt forhøjede medicinpri­ser, som mange pensionist­er lider under.

Eller er det bare deres egen skyld, at de er blevet gamle og lidt mere syge?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark