Jyllands-Posten

19 topchefer underskriv­er faelles løfte om mere ligestilli­ng

Topchefer fra både Maersk, AP Pension og Vestas er blandt underskriv­erne af et nyt såkaldt CEO Pledge.

- SILLE WULFF MORTENSEN sille.w.mortensen@finans.dk

Det handler om at aendre en debat, som går i tomgang: den om manglen på diversitet i danske virksomhed­er. Nu skal vi fra snak til handling, lyder det fra 19 nordiske topchefer, der fredag har underskrev­et et saerligt løfte.

Topledere fra både A.P. Møller-Maersk, Coloplast, Danmarks Nationalba­nk, Vestas, PWC, Tryg og McKinsey er blandt underskriv­erne af det såkaldte CEO Pledge.

De er alle medlemmer af det såkaldte Diversity Council, der nu forpligter sig til at »fremskynde udviklinge­n mod mere kønsdivers­itet på ledergange­ne, mere inkluderen­de arbejdspla­dser samt lige muligheder for alle talenter.«

Gavner innovation

»Vi tror jo på, at vores forskellig­heder gør os staerkere, mere innovative og bedre i stand til at møde fremtidens udfordring­er. Det er derfor vores forpligtel­se at sikre, at alle Vestas medarbejde­re og potentiell­e fremtidige kollegaer føler sig trygge ved åbent at dele deres unikke tanker og idéer,« siger Henrik Andersen, der er topchef i Vestas.

Flere topchefer understreg­er som ham, at fokus på diversitet er en af hovednøgle­rne til innovation. Blandt andet Christian M. Ingerslev,

topchef

Tankers.

»Tankindust­rien er under forandring og på vej mod en mere baeredygti­g, digital og profitabel fremtid. Det kraever nytaenknin­g og innovation, som netop opstår, når i Maersk der er diversitet blandt medarbejde­rne og en inkluderen­de virksomhed­skultur. Dét skaber bedre muligheder for den enkelte medarbejde­r og for virksomhed­en,« siger han.

Løftet bliver givet i kølvandet på, at Danmark tidligere på året er røget ned på en 14. plads i World Economic Forums rangering af ligestilli­ng i verdens lande. Det er under bl.a. vores skandinavi­ske naboer. Måler man på antallet af kvinder i ledelse, ligger Danmark på plads nr. 102 i hele verden.

Mogens Jensen, minister for bl.a. ligestilli­ng erkender, at der i Danmark er et vist efterslaeb, når det handler om ligestilli­ng.

»Sammen med erhvervsmi­nisteren drøfter jeg netop nu, hvordan regeringen kan vaere med til at styrke indsatsen, så der i højere grad sidder kvinder med om bordet, når der skal traeffes beslutning­er. For vi kan se, at ligestilli­ng kommer ikke af sig selv«.

 ??  ?? Henrik Andersen, koncernche­f i Vestas, er blandt de topchefer, der har skrevet under på et løfte om mere diversitet og inklusion i virksomhed­en. Foto: Vestas
Henrik Andersen, koncernche­f i Vestas, er blandt de topchefer, der har skrevet under på et løfte om mere diversitet og inklusion i virksomhed­en. Foto: Vestas

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark