Jyllands-Posten

Aarhus Tech: »Hetz« og »chikane« gør det svaert at tiltraekke elever

Direktøren for Aarhus Tech mener, at regionsråd­et har en stor del af ansvaret for, at gymnasiet har svaert ved at tiltraekke elever. Regionsråd­sformand Anders Kühnau (S) afviser kritikken.

- IDA SEJERSDAL DREIAGER ida.s.dreiager@jp.dk

Hvorfor har Aarhus Gymnasium haft svaert ved at tiltraekke elever? Spørger man direktør Annette Lauridsen er svaret »hetz« og »chikane« mod gymnasiet.

Det har påvirket elevsøgnin­gen »voldsomt«, at flere medlemmer af regionsråd­et i Region Midtjyllan­d er gået i pressen med negativ omtale af Aarhus Gymnasium, siger hun og giver regionsråd­et en stor del af ansvaret for, at man endnu ikke har kunnet indfri visionen bag fusionen mellem Aarhus Tech og Langkaer Gymnasium fra 2018.

»Den ballade, hetz og chikane, som jeg synes, vi har vaeret udsat for, lige siden vi begyndte at snakke om fusion, påvirker elevsøgnin­gen voldsomt. Det er rigtig svaert at modgå, når f.eks. regionsråd­mand Anders Kühnau (S) går ud i pressen og siger, at institutio­nen er lukningstr­uet, eller antyder, at den er det. Det smitter af på både elever og foraeldre, og det gør visionen, som alle var enige om, svaer at føre ud i livet,« siger Annette Lauridsen.

Allerede inden fusionen oplevede davaerende Langkaer Gymnasium elevflugt, og regionsråd­et bakkede op om fusionen med Aarhus Tech, i håbet om at det ville redde gymnasiet i Tilst. Trods de gode hensigter er det dog ikke lykkedes at vende udviklinge­n, og Aarhus Gymnasium har både på afdelingen i Tilst og på deres nye afdeling i midtbyen fået relativt få stx-ansøgere de seneste år.

Underminer­er samarbejde

I 2020 søgte 16 elever afdelingen i midtbyen som førsteprio­ritet, mens 48 elever søgte afdelingen i Tilst. Men langt de fleste af ansøgerne til Tilst kom fra et udsat boligområd­e og måtte afvises, fordi Aarhus Gymnasium i forvejen har mere end 10 pct. elever herfra.

Selv om regionsråd­et bakkede op om fusionen i 2018, mener Annette Lauridsen, at rådet har en stor del af ansvaret for nedgangen i søgetallen­e.

»Udviklinge­n har vaeret undervejs laenge, og hele vejen igennem har regionen haft ansvaret for elevsammen­saetningen og elevfordel­ingen. De har ikke taget hånd om, at det gik den forkerte vej, og det er det samme, der nu er ved at ske med Viby. Det er grotesk. Man kunne have gjort rigtig meget for at undgå, at det her var sket,« siger hun.

Hvad synes du, at man skulle have gjort?

»Jeg kunne godt have taenkt mig, at man ikke lavede en negativ omtale af

 ??  ?? Foto: Marie Ravn
Foto: Marie Ravn

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark