Jyllands-Posten

Vuggestue i Gellerup ramt af corona

-

Corona: 39 børn og 16 ansatte i Vuggestuen Tusindfryd på Gudrunsvej i Gelleruppa­rken blev onsdag sendt hjem.

Det skete, da en kvindelig vikar meddelte, at hun var smittet med coronaviru­s.

Det skriver Århus Stiftstide­nde.

Ifølge Morten Kling, der er leder af Åbyhøj Dagtilbud, som Vuggestuen Tusindfryd er en del af, har man, så snart man blev opmaerksom på smitten, fulgt Sundhedsst­yrelsens retningsli­njer og har opsporet de børn og voksne, som den pågaeldend­e vikar havde vaeret i kontakt med.

Alle ansatte i vuggestuen er blevet testet, og mens den ene halvdel er erklaeret negative, har den anden halvdel endnu ikke fået svar på deres prøver, fortaeller Morten Kling, der også fortaeller, at de fleste foraeldre efter nyheden om coronasmit­te har valgt at selvisoler­e sig sammen med deres børn i de anbefalede syv dage.

Morten Kling regner med, at vuggestuen åbner allerede mandag efter en ekstra rengøring og afspritnin­g af alle flader.

Den smittede vikar har ikke vaeret på arbejde siden fredag den 12. juni, og hvis vuggestuen genåbner på mandag vil det dermed vaere over syv dage siden, at ansatte og børn har vaeret i kontakt med hende.

»Jeg synes, at både foraeldre og personale har reageret fint. Vi har hjulpet hinanden med at forstå og tolke retningsli­njerne, og foraeldren­e har vaeret saerdeles imødekomme­nde og hjaelpsomm­e,« siger Morten Kling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark