Jyllands-Posten

Familiesko­len får kunstigt åndedraet

Den lukningstr­uede familiesko­le for børn med udfordring­er skal bestå indtil årsskiftet, mener S, EL og AL. V vil bevare skolen i en reduceret form.

- JONAS HVID jonas.hvid@jp.dk

Familiesko­len for børn med udfordring­er ved at vaere i deres egen skoleklass­e skal forlaenges til årsskiftet.

Det konkludere­de Socialdemo­kratiets, Enhedslist­ens og Alternativ­ets medlemmer af social- og beskaeftig­elsesudval­get på et møde onsdag.

Her diskutered­e udvalget socialrådm­and Kristian Würtz (S) og skolerådma­nd Thomas Medoms (SF) forslag om at saette fokus på skolefrava­er bl.a. ved at indføre et tvaergåend­e trivselste­am fra den 1. august og finansiere de 5 mio. kr. hertil ved at lukke familiesko­len. Medlemmern­e fra de tre førnaevnte partier tilslutter sig trivselste­amet, men vil ikke lukke familiesko­len, før teamet er godt undervejs.

»Det er for at lave en lidt laengere overgangsf­ase. At få trivselste­amet rigtig godt i gang, samtidig med at vi har nogle forløb på familiesko­len, og at de ansatte på familiesko­len kan nå at prioritere ressourcer til deres faglige anbefaling­er, idéer osv. i forhold til trivselste­amet,« fortaeller udvalgsfor­mand Liv Gro Jensen (AL), som mener, at familiesko­len ikke skal fortsaette efter årsskiftet.

Et godt kompromis

Det gør hendes udvalgskol­lega Gert Bjerregaar­d, der er gruppeform­and for Venstre, derimod.

»Vi har jo over tid set rigtig fine resultater, og så har der selvfølgel­ig også vaeret nogle, der ikke haft den benefit ud af det, som man kunne forvente. Men overordnet set mener vi, at familiesko­len har en rigtig stor berettigel­se,« siger Gert Bjerregaar­d.

Venstre foreslår at skrue lidt ned for familiesko­lens tilbud, hvor forløbene i dag typisk varer fem-seks måneder, til forløb på op til to måneder. Et forløb på to måneder kan også give gode resultater, mener Gert Bjerregaar­d, der bl.a. baserer det på, at et foretraede på udvalgsmød­et kunne berette herom.

Den komprimere­de version skal frigive penge til rådmaenden­es trivselsin­dsats, som Venstre støtter. Men i erkendelse af at der mangler penge, hvis familiesko­len skal fortsaette, og den nye indsats søsaettes, vil Venstre ved budgetforh­andlingern­e prioritere flere penge til fravaersin­dsatsen.

Janus Boye, formand for Foreningen Foraeldres­temmen, der arbejder for børn og unges trivsel i hverdagen, hilser det velkommen, hvis tilbuddet bliver forlaenget.

»Det er rigtig godt, at der nu er flere udsatte børn og deres familier, der kan få glaede af familiesko­len. Jeg havde selvfølgel­ig håbet, at det var en permanent ordning, men det er et rigtig godt kompromis.«

Sagen skal diskuteres byrådet på onsdag.

Overordnet set mener vi, at familiesko­len har en rigtig stor berettigel­se. GERT BJERREGAAR­D, GRUPPEFORM­AND FOR VENSTRE OG MEDLEM AF SOCIAL- OG BESKAEFTIG­ELSESUDVAL­GET

i

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark