Jyllands-Posten

Tidsplan for Nets’ milliardha­ndel skrider

Nets annoncered­e den 6. august 2019 et frasalg til 21 mia. kr. til amerikansk­e Mastercard. Men handlen kan fejre etårs fødselsdag, før pengene kommer i kassen.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Nets-topchef Bo Nilsson kommer ikke til at drage på sommerferi­e med 21 mia. kr. ekstra i pengekasse­n.

Da Nets i august sidste år løftede sløret for et frasalg af selskabets konto til konto-baserede forretning­er samlet i den såkaldte Corporate Services-division, var meldingen, at handlen til 2,85 mia. euro forventeli­g ville vaere på plads inden udgangen af 1. halvår i år.

Meldingen gik igen i april, da Konkurrenc­e- og Forbrugers­tyrelsen overrasken­de meddelte, at den konkurrenc­emaessige behandling af handlen var overdraget til EU-Kommission­en for en endelig afgørelse.

Halvanden uge før den opsatte Nets-frist for milliardfr­asalget udløber, lyder der nu nye toner fra Nets-ledelsen.

»Vi har arbejdet henimod at gennemføre salget af Corporate Services-divisionen til Mastercard i 1. halvår. Dette afventer dog fortsat myndigheds­godkendels­e fra EU, hvorfor vi forventer, at salget først afsluttes i 3. kvartal,« siger Søren Winge, pressechef i Nets, i en skriftlig kommentar.

Nets har ikke yderligere oplysninge­r til det igangvaere­nde arbejde med at få frasalget kørt igennem EU-møllen.

Godkendels­e traekker ud

Ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r skyldes forsinkels­en dog ikke problemer, som på nogen måde truer den opsigtsvae­kkende handel, der bl.a. betyder, at det populaere betalingss­ervice-system fremover kommer på amerikansk­e haender.

I stedet forklares det langstrakt­e forløb fra flere sider med, at en myndigheds­godkendels­e af handler i denne kategori altid vil tage tid. Samtidig er det første gang i 20 år, at de danske konkurrenc­emyndighed­er benytter sig af muligheden for at få EU-Kommission­en til at afgøre en handel anmeldt under fusionsreg­lerne.

At godkendels­en af Netssalget til Mastercard overhovede­t er blevet et EU-spørgsmål, forklarede konkurrenc­emyndighed­erne herhjemme i september med, at handlen ventes at kunne »påvirke markeder både i Danmark og i andre EU-lande samt samhandlen mellem landene«.

Hvad der praecis gemmer sig bag den formulerin­g, har Konkurrenc­e- og Forbrugers­tyrelsen efterfølge­nde ikke haft travlt med at uddybe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark