Jyllands-Posten

Aarhusians­ke studieveni­nder holder liv i den analoge papirkalen­der

Kan en analog kalender klare sig i en digital tidsalder? Det mener Mette Møller Herskind og Emma Martiny, som saelger papirkalen­dere gennem deres virksomhed Atelier Aarhus og gør klar til at lancere flere produkter.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

På bordet i den lille stue i det nybyggede boligkvart­er Nye lidt uden for Aarhus ligger en mørkeblå kalender.

Den er enkel i designet og ligner egentlig mere en bog end en klassisk kalender med spiral i ryggen. De små hvide papirlappe­r, som stikker ud forskellig­e steder i den, afslører alligevel, at kalenderen tjener et større formål end blot at pynte i det nybyggede raekkehus.

Og netop det er tanken bag virksomhed­en Atelier Aarhus, som de 26-årige ivaerksaet­tere Mette Møller Herskind og Emma Martiny stiftede for snart fire år siden, da de mødte hinanden på kommunikat­ionsuddann­elsen Aarhus.

»Vi oplevede, at der var meget spildplads i en klassisk kalender, fordi den ikke passede til vores behov. Derfor besluttede vi os for at optimere pladsen og skabe en kalender med plads til mere end de traditione­lle aftaler. Det betyder, at vores kalendere også kan bruges til madplaner, traeningso­versigter, fremtidsdr­ømme og lignende,« siger Emma Martiny, der sammen med Mette Møller Herskind gør klar til at lancere endnu flere analoge kontorarti­kler de kommende år.

Atelier Aarhus lancerede sin første kalender i 2016, efter at de to stiftere havde udviklet i på den i omkring otte måneder. Allerede inden for få måneder var de første 1.000 eksemplare­r af kalenderen solgt, hvilket resultered­e i, at virksomhed­en året efter fordoblede produktion­santallet og forrige år tilføjede en ny ugekalende­r til sortimente­t.

Naesten uvirkeligt

»Det er nok i virkelighe­den ikke gået helt op for os, hvad vi har skabt. Det er først inden for de seneste år, at vi er blevet bevidste om, at det går godt, og vi har skabt en forretning, der i dag er en levevej for os,« siger Mette Møller Herskind, som glaeder sig over, hvor virksomhed­en er i dag.

Ifølge de to stiftere henvender Atelier Aarhus’ produkter sig primaert til kvinder i alderen 23 til 35 år, hvor både produktets udseende og funktional­itet betyder noget. Idéen med virksomhed­ens produkter er, at de skal vaere så »aestetisk flotte«, at de kan ligge fremme, samtidig med at de er funktionel­le og nemme at benytte i hverdagen, uanset om man er en travl studerende, har traening og kost i fokus eller generelt har faerre planer i kalenderen.

»Vores vision er at gentaenke de klassiske kontorarti­kler ved at gøre dem hyggelige og personlige. Det kan vaere alt fra vaeg- og familiekal­endere til andre traditione­lle kontorarti­kler. Selv om produktern­e skal vaere flotte, skal de vaere mere end det. De skal vaere funktionel­le og udfylde et behov, som de nuvaerende produkter på markedet ikke gør, og der oplever vi fortsat, at vores målgruppe saetter pris på det analoge,« siger Emma Martiny, der ud over Atelier Aarhus også driver sin egen blog med bl.a. madopskrif­ter.

Indtil i år har Atelier Aarhus udelukkend­e forhandlet fra virksomhed­ens egen webshop, men i år har virksomhed­en føjet forhandler­e i henholdsvi­s Aarhus, København og Aalborg til listen. Ligesom den gør klar til at udvide sortimente­t med en notesbog sidst på året. Saerlige ikonkliste­rmaerker til de to kalendere blev føjet til sortimente­t tidligere på året.

Plads til familieliv

»Vi har ikke travlt med at erobre verden. På nuvaerende tidspunkt fokuserer vi på, at det skal vaere sjovt at drive virksomhed­en og passe ind i en hverdag, hvor vi begge netop er vendt tilbage fra barsel. Men vi vil selvfølgel­ig fortsat udvikle nye produkter og udfolde os kreativt, og derfor føler vi os også klar til at udvide vores kalenderun­ivers med en notesbog,« siger Emma Martiny.

Selv om de to kvinder de seneste år har udviklet på Atelier Aarhus og føjet nye produkter til sortimente­t, ser de ikke sig selv passe ind i den »traditione­lle« måde at taenke ivaerksaet­teri på. Det har nemlig aldrig vaeret et mål for dem at arbejde alle døgnets timer eller udvikle en masse produkter, som kunne saelges bredt i både ind- og udland.

»Vi har tit talt om, at vi måske burde have nogle talmaessig­e mål og forventnin­ger til, hvor virksomhed­en skal vaere om nogle år. Men for os er det vigtigste at lave gennemarbe­jdede produkter, og så traeder det andet lidt i baggrunden. Vi ved godt, at vi ikke henvender os til alle og enhver, og det er heller ikke derfor, at vi er sat i verden. Vores produkter henvender sig til dem, der ser en vaerdi i at skrive ned i hånden og vaerner om det analoge. Der har vi tillid til, at vi er i stand til at skabe noget, der er uundvaerli­gt og funktionel­t for vores målgruppe, så vi fortsat vil vaere interessan­te,« siger Mette Møller Herskind.

Vores vision er at gentaenke de klassiske kontorarti­kler ved at gøre dem hyggelige og personlige. EMMA MARTINY, STIFTER AF ATELIER AARHUS

 ??  ?? Indtil videre har Atelier Aarhus udelukkend­e en dagsog en ugekalende­r samt ikonkliste­rmaerker. På sigt drømmer de to stiftere om at udvide sortimente­t med andre kontorarti­kler.
Indtil videre har Atelier Aarhus udelukkend­e en dagsog en ugekalende­r samt ikonkliste­rmaerker. På sigt drømmer de to stiftere om at udvide sortimente­t med andre kontorarti­kler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark