Jyllands-Posten

Tag et bearnaiseb­ad i den gamle busgarage

Man kan komme hele verden rundt midt i Aarhus, og Bar BQ er et anbefalels­esvaerdigt sted at tjekke ind.

- MORTEN NYSTRUP morten.nystrup@jp.dk

Hvis man trods alt rejser ud denne sommer, kan man se frem til at stifte naermere bekendtska­b med det islandske køkken, norsk gastronomi og tysk cuisine. Og så er der heldigvis Aarhus Street Food, der er et sydlandsk leben, saerligt når vejret arter sig. Man kan tage maden med sig, og en aften bestilte vi mad hos Bar BQ, der måske madmaessig­t ikke tager os til eksotiske destinatio­ner, men leverer tryghedssk­abende og – skulle det vise sig – god mad, hvis man er til bøf, fritter og ikke mindst bearnaise.

Der var travlt i køkkenet, der dog havde overskud til at informere om en potentiel ventetid, der dog viste sig mindre end frygtet. Vi havde bestilt en bowl med gode, blandede grønne elementer som fintskåret grønkål, rødkål, bulgur, grøn salat, agurk og gulerødder. På toppen var der syltet rødløg. Ved bestilling­en blev vi tilbudt avocado mod en merpris, som vi takkede ja til. Ved udlevering knap et kvarter senere viste det sig, at man var løbet tør for avocado.

Forgaeves mersalg

Vi fik ekstra peanuts i stedet, men aergerligt, at man ikke havde undersøgt lageret, inden man forsøgte sig med mersalg. Vi havde valgt en version med kylling og fandt skiver af grillet, men køligt og mørt bryst. Der var en asiatisk inspireret eddikedres­sing i salaten, der bandt elementern­e sammen uden at overdøve smagene af de friske grøntsager, der tilsammen udgjorde et maettende måltid.

Man er glad for bearnaise hos Bar BQ, og madboden leverer en haederlig version af sovseklass­ikeren. Vel, den kunne have tålt lidt mere syre, men konsistens­en var cremet og god, isaer i betragtnin­g af at den ganske givet ikke piskes op fra bunden til hver ordre. Den var med frisk estragon og haeldt ud over en briochebol­le, der omsluttede en velstegt hakkebøf, der smagte herligt af røg efter mødet med grillen.

Bollerne var smurt med aioli, og der var desuden rødløg, salat, ost og ristede løg i burgeren, der blev serveret med finurlige fritter skåret i v-formation, der gav masser af sprød overflade. De var måske oversalted­e, men gode var de fritter, der desuden supplerede serveringe­n med 200 gram steak – og naturligvi­s bearnaises­aucen. En ko af den populaere black angus-race havde lagt krop til den møre bøf i en

 ??  ?? Maettende salat. Vi havde valgt versionen med kylling, men man kan også gå oksekødsve­jen eller lade det blive ved det grønne.
Maettende salat. Vi havde valgt versionen med kylling, men man kan også gå oksekødsve­jen eller lade det blive ved det grønne.
 ?? Burgeren var noget rodet i udtrykket, en slags bøfsandwic­h på estragontr­ip, men stod skarpt i smagen. Fotos: Morten Nystrup ??
Burgeren var noget rodet i udtrykket, en slags bøfsandwic­h på estragontr­ip, men stod skarpt i smagen. Fotos: Morten Nystrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark