Jyllands-Posten

Fornyet usikkerhed sendte aktier ned

-

Energisels­kabet Ørsted var i god form på børsen herhjemme mandag, hvor det samlet set alligevel endte med nedtur, efter at fornyet usikkerhed bredte sig i markedet.

Søndagens melding fra Verdenssun­dhedsorgan­isationen (WHO) meldte søndag om det hidtil højeste antal nye smittede med coronaviru­s globalt på en enkelt dag, og i flere stater i USA meldes der også om stigninger i smitteanta­llet.

Det skaber frygt i markedet for en potentiel ny nedlukning flere steder, hvor økonomien naesten er blevet helt genåbnet efter de omfattende nedlukning­er tidligere i år.

»Andenbølge­n er ved at blive et tema for markederne. Hvorvidt der vil komme en nedlukning kan variere fra region til region. Det bliver en svaer beslutning for politikern­e. Men de har formentlig ingen andre muligheder, hvis de løber tør for hospitalss­enge,« siger Yoshinori Shigemi, der er strateg hos JPMorgan Asset Management, til nyhedsbure­auet Reuters.

C25-indekset faldt med 0,3 pct. til 1.356,64.

Energisels­kabet Ørsted trodsede den generelle modvind og steg med 3,1 pct. til 777,40 kr.

Aktien var blandt andet understøtt­et af kommentare­r fra Bank of America, der vurderer, at sektoren for vedvarende energi i Europa forbliver meget spaendende - selv i et svaert makroøkono­misk miljø.

Sektoren har nemlig vist sig meget modstandsd­ygtig over for forstyrrel­ser

Andenbølge­n er ved at blive et tema for markederne. Hvorvidt der vil komme en nedlukning kan variere fra region til region. Det bliver en svaer beslutning for politikern­e. YOSHINORI SHIGEMI, STRATEG HOS JPMORGAN ASSET MANAGEMENT

fra coronakris­en, og Ørsted er blandt favoritsel­skaberne hos den amerikansk­e bank, fremgik det mandag af en analyse ifølge Bloomberg News.

Debut for Bavarian Nordic

Bavarian Nordic havde mandag sin første dag i C25-indekset i denne omgang, efter at aktien har erstattet Topdanmark.

Her blev en klart positiv start og indledende topplaceri­ng i C25 med dagens tiltagende pessimisme vekslet til et fald på 0,5 pct. til 189 kr.

Bedre gik det for Genmab, som endte i rekord med en stigning på 1,4 pct. til 2128 kr. uden større selskabssp­ecifikke nyheder som forklaring.

I bunden af det danske eliteindek­s var det godt og blandet mellem cyklisk og defensivt mandag, hvor udsvingene generelt ikke var overvaelde­nde.

Blandt de mest belastede var dog Maersk-aktierne, der ellers tog et stort hop i sidste uge, hvor selskabet meldte om overrasken­de gode takter i 2. kvartal.

Maersks B-aktie faldt mandag 2,8 pct. til 7.782 kr.

Blandt sidepapire­rne steg vagtog sikkerheds­selskabet G4S med 1 pct. til 9,41 kr., efter at schweizisk­e Credit Suisse har løftet anbefaling­en af vagt- og sikkerheds­selskabet til "outperform" fra "neutral".

Kursmålet er samtidig blevet skruet op til 11,55 kr. fra 9,44 kr., viser data fra Bloomberg News.

Fodboldklu­bben AGF var i øvrigt i kridthuset, efter at Aarhus-klubben søndag slog FC Midtjyllan­d med 4-3 på udebane og dermed synes godt på vej mod at sikre sig bronzemeda­ljerne i Superligae­n.

Aktien steg med 5,4 pct. til 0,55 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark