Jyllands-Posten

Halvtomt hospital kan blive epidemicen­trum

Otte borgmestre og regionsråd­sformanden for Region Hovedstade­n vil have den kommende epidemisty­relse placeret i Frederikss­und Kommune.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Det kommende beredskab for epidemier kan meget vel blive placeret på et aeldre, halvtomt hospital i Nordsjaell­and.

Det mener i hvert fald en raekke nordsjaell­andske borgmestre samt regionsråd­sformand for Region Hovedstade­n Sophie Haestorp Andersen (S).

I et faelles brev til justitsmin­ister Nick Haekkerup opfordrer borgmestre­ne i henholdsvi­s Frederikss­und, Hillerød, Helsingør, Halsnaes, Gribskov, Fredensbor­g, Hørsholm og Allerød samt regionsråd­sformanden nemlig ministeren til at placere den kommende epidemisty­relse på Frederikss­und Hospital, som med det kommende supersygeh­us i Hillerød kommer til at få en masse tomme lokaler.

Det skriver Frederikss­und Kommune på sin hjemmeside.

»Det er jo planen at flytte en stor del af sygehusopg­averne vaek fra Frederikss­und Hospital, når det nye superhospi­tal i Hillerød står faerdigt i 2024. Men allerede nu er der ledig plads og velegnede lokaler på Frederikss­und Hospital til at huse den nye styrelse,« udtaler borgmester i Frederikss­und Kommune, John Schmidt Andersen (V).

Allerede i maj meddelte regeringen, at den planlaegge­r at etablere en ny styrelse under Justitsmin­isteriet, som skal styrke og koordinere det danske sygdomsber­edskab i fremtiden. Det skal bl.a. ske ved, at den nye styrelse skal sikre, at der er tilstraekk­elig forsyning af vaernemidl­er samt den nødvendige testkapaci­tet ved kommende epidemier.

»Det giver god mening at udnytte bygningern­e på Frederikss­und Hospital til en styrelse, som skal koordinere sygdomsber­edskabet, og samtidig kan vi få anvendt velegnede ledige offentlige kvadratmet­er og vores faelles ressourcer fornuftigt. Jeg er derfor utroligt glad for, at der er så bred opbakning til dette forslag fra mine nordsjaell­andske kolleger og fra Region Hovedstade­n,« siger John Schmidt Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark