Jyllands-Posten

Advarsler om »forurolige­nde stigning« i smitten i USA

25 delstater havde tirsdag denne uge højere smittetal end sidste uge. Texas melder om rekordtal.

-

Den amerikansk­e topsundhed­srådgiver Anthony Fauci advarede tirsdag om en »forurolige­nde stigning« i smitte med coronaviru­s flere steder i USA. Han advarsel faldt under en høring i et udvalg i Repraesent­anternes Hus, skriver britiske BBC.

Flere delstater som Florida, Texas og Arizona har på det seneste oplevet stigninger i antallet af smittede. Det kan vaere et »resultat af øget smitte i lokalsamfu­ndet«, fortalte Fauci.

»I flere dele af landet ser vi forurolige­nde stigninger i smittetall­et, som skyldes flere forskellig­e faktorer,« sagde Fauci, der er direktør for Det Nationale Institut for Allergi og Infektions­sygdomme.

Ifølge CNN havde 25 delstater tirsdag lokal tid højere smittetal end i sidste uge.

Texas kunne for eksempel melde om en ny daglig smittereko­rd på over 5.000 nye smittede, skriver The New York Times.

»For nogle dage siden var der 30.000 nye smittede (på én dag, red.),« sagde Fauci ifølge BBC.

»Det bekymrer mig meget. Det naeste par uger bliver kritiske i forhold til at håndtere smittestig­ningerne i Texas, Florida, Arizona og andre delstater.«

Koden er ikke knaekket

Richard Besser, som er tidligere direktør for det amerikansk­e center for sygdomsbek­aempelse, CDC, mener, at delstatern­e fortsat mangler at knaekke koden.

Endnu har de ikke fundet den rette model for genåbning med »opsporing, isolation og karantaene,« mener han.

»Vi bliver nødt til at finde ud af, hvordan vi foretager overgangen på en succesfuld måde, og enhver delstat, der genåbner – selv de delstater, der har gjort det rigtigt godt i forhold til at slå smitten ned – kommer til at se ret dramatiske stigninger,« siger Besser til CNN.

Ved kongreshør­ingen var – udover Fauci – også den nuvaerende CDC-direktør samt repraesent­anter for laegemidde­lstyrelsen (FDA) og sundhedsmi­nisteriet til stede.

De blev spurgt om praesident Donald Trumps kommentare­r fra et vaelgermød­e i Tulsa i weekenden om, at han havde bedt sundhedsmy­ndighedern­e om at skrue ned for antallet af coronatest, da det ville resultere i faerre registrere­de smittetilf­aelde.

Alle embedsmaen­dene fortalte dog, at de ikke var blevet bedt om at teste faerre.

Det Hvide Hus oplyste efter Trumps kommentar, at den var ment i spøg. Men den udlaegning har Trump selv sået tvivl om ved at sige, at han »ikke laver sjov«, skriver Forbes.

USA havde onsdag morgen dansk tid i alt registrere­t 2.345.854 smittede ifølge Johns Hopkins University. 121.217 er døde med coronaviru­sset, og 647.548 er raskmeldte.

De naeste par uger bliver kritiske i forhold til at håndtere smittestig­ningerne i Texas, Florida, Arizona og andre delstater. ANTHONY FAUCI, DIREKTØR, USA’S NATIONALE INSTITUT FOR ALLERGI OG INFEKTIONS­SYGDOMME

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark