Jyllands-Posten

Bedrageris­igtet chef solgte ud af aktier

Wirecard var indtil i sidste uge en glødende finanskome­t. Nu risikerer selskabet at kollapse.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Manden bag den tyske betalingsg­igant Wirecard, der lige nu er omdrejning­spunktet i en af nyere tids måske største tyske erhvervssk­andaler, havde i sidste uge travlt.

Her solgte Markus Braun størstedel­en af sine tildelte aktier i Wirecard og indkassere­de dermed 1,1 mia. kr. Det fremgår af nye børsmeddel­elser fra Wirecard.

Markus Brauns indbringen­de aktiesalg skete, få dage inden det ellers så succesfuld­e Wirecard blev ramt af en regnskabss­kandale, som har fået aktien til at kollapse.

14 mia. kr. er pist forsvundet fra det tyske fintech-selskabs kontantbeh­oldning. Pengene har formentlig aldrig eksisteret, konkludere­r revisionsf­irmaet Ernst & Young.

Sagen fik Markus Braun til med øjeblikkel­ig virkning at forlade Wirecard. Han blev efterfølge­nde anholdt og efterforsk­es nu for kursmanipu­lation og bedrageri.

Ifølge Bloomberg News anklager myndighede­rne Markus Braun for at have manipulere­t Wirecards salg, så selskabet fremstod mere attraktivt for investorer og kunder.

To af Wirecards store långivere har varslet, at de muligvis ikke vil forlaenge lån på 15 mia. kr. til fintech-selskabet. Bank of China siger, at den kredit, Wirecard har i banken, kan blive lukket.

Wirecard, der har 6.000 ansatte fordelt på 23 lande, formidler digitale betalinger for både forbrugere og virksomhed­er. Men der har laenge vaeret spekulatio­ner og skriverier om regnskabsf­usk og uregelmaes­sigheder i selskabet.

Derfor har Wirecard laenge vaeret et mål for shortselle­re, der har tvivlet på selskabets finanser og derfor har spekuleret i kursfald.

Tilbage i august 2018 overgik Wirecard selve Deutsche Bank i børsvaerdi. Nu er aktien på få dage styrtdykke­t, og traekker kreditorer­ne taeppet under betalingsg­iganten, kan det ende i et fuldgyldig­t kollaps.

 ??  ?? Markus Braun, manden bag Wirecard. Foto: Michael Dalder/ Reuters/Ritzau Scanpix
Markus Braun, manden bag Wirecard. Foto: Michael Dalder/ Reuters/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark