Jyllands-Posten

Norsk hotelmilli­ardaer er kommet i clinch med Codan

-

Den norske milliardae­r Petter Stordalen, der lige nu kaemper for at redde sit hotelimper­ium, er havnet i en krig på ord med det danske forsikring­sselskab Codan. Det skriver Børsen.

Sagen drejer sig om en såkaldt pandemifor­sikring, som Petter Stordalen inden coronakris­ens udbrud tegnede for sin hotelkaede Nordic Choice Hotels.

Indtil nu har det vaeret hemmeligt, hvilket forsikring­sselskab der står bag den usaedvanli­ge forsikring. Men i en mail til Børsen bekraefter Petter Stordalens kommunikat­ionschef, Ida Holen, at der er tale om Codan.

Codan bekraefter kundeforho­ldet over for JyllandsPo­sten.

»Men vi kan ikke kommentere sagen yderligere, da der er tale om individuel­le kundeforho­ld,« siger Troels Karlskov, pressechef i Codan.

Han oplyser dog, at det kun er Codans norske søstersels­kab, der saelger pandemifor­sikringer – ikke det danske.

Petter Stordalen fortalte tidligere på måneden, at han og forsikring­sselskabet er uenige om, hvad forsikring­en rent faktisk daekker.

Codan mener, at coronaviru­ssen er en pandemi – og at forsikring­en derfor ikke daekker en del af de store tab, som nordmanden har lidt.

Nordic Choice-koncernen har indtil videre tabt et stort trecifret millionbel­øb på coronakris­en og sendt tusindvis af ansatte hjem. Hotelkaede­n har gaeld for naesten 7 mia. kr.

Først i 2022 forventer Petter Stordalens hotelkonce­rn at tjene penge./Simonsen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark