Jyllands-Posten

Tidligere EY-partner går til angreb på nanofirma

Det omstridte nanofirma Act.Global får et skud for boven af Alfred Grindersle­v, der er tidligere partner i EY og svindeljae­ger.

- SILLE WULFF MORTENSEN sille.w.mortensen@finans.dk

tidligere partner i EY Alfred Grindersle­v siger til Børsen, at det ser ud til, at det omstridte nanoselska­b Act.Global har fået tilført millioner, der ikke findes.

En stor del af de 147 mio. kr., som Act.Global har fået fra investorer, er i stedet strømmet ind fra stifter Carsten Jensens to personlige holdingsel­skaber.

Og indtaegter­ne her er »kommet fra den blå himmel«, mener den i dag pensionere­de statsautor­iserede revisor, som i mange år også har hjulpet bagmandspo­litiet i sager om økonomisk kriminalit­et.

Han har kigget Act. Globals regnskaber igennem for Børsen.

»Det ser ud til at vaere posteringe­r uden hold i virkelighe­den,« siger Alfred Grindersle­v.

Afviser kritik

Stifter, medejer og adm. direktør Carsten Jensen afviser i et skriftligt svar til Børsen kritikken fra Alfred Grindersle­v.

»Transaktio­nerne er derfor i den grad virkelige. Jeg har solgt nogle af mine aktier i Act.Global A/S uden at modtage betaling for at lade likviditet­en blive i Act.Global A/S,« skriver Carsten Jensen.

Act.Global har udviklet et rengørings­produkt, Cleancoat,

som indeholder titandioxi­d og angiveligt kan draebe bakterier og vira over et helt år, hvis man sprøjter det ud på en overflade. Mekanismen aktiveres ved sollyset, og så kan man nøjes at gøre overfladen rent med saltvand.

Carsten Jensen har tidligere meldt ud, at selskabet stod på nippet til et gennembrud, og forrige år lød årsresulta­tet på 5 mio. kr. Men det Amager-baserede selskab med 29 medarbejde­re blev få måneder senere slået tilbage af et minus på 121 mio. kr.

Knap 200 investorer har postet penge i selskabet, i håb om at nanospraye­n bliver en internatio­nal succes. Det gaelder bl.a. Lagkagehus­ets medstifter Ole Kristoffer­sen og den tidligere landholdss­piller og fodboldstj­erne Henrik Larsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark