Jyllands-Posten

Michelin-restaurant­er kører

I over en måned lukkede coronakris­en for landets Michelinre­stauranter og resten af sektoren. Nu er det et spørgsmål om at indhente det tabte.

- PETER THOMSEN pt@fødevarewa­tch.dk

Hallal har købt lamper.

Efter to måneders nedlukning har ejeren og køkkenchef­en for den aarhusians­ke Michelin-restaurant Frederiksh­øj igen slået dørene op til restaurant­en – og mens alle pumper bliver kørt hårdere end normalt, står han tilbage med en konstateri­ng.

»Efter genåbninge­n har omsaetning­en i vores lille forretning ligget 30 pct. over, hvad vi var på på dette tidspunkt sidste år,« siger Wassim Hallal.

Efter genåbninge­n har restaurant­en inddraget nye lokaler for dels at kunne få mere plads mellem bordene og dels for generelt at kunne have flere borde.

Restaurant­en er siden genåbninge­n gået fra 12 til 15 borde, hvor den samlede kapacitet i dag ligger på op til 60 spisende gaester. Et faktum, som samtidig har kraevet indkøbet af både ekstra lamper og taepper til at sikre en ensartet oplevelse i restaurant­en. Kapacitets­muligheden udnytWassi­m tes omtrent én gang om ugen, mens der dog over en bred kam er mere travlt i restaurant­en – på både godt og ondt.

Indtaegtsh­ul på to måneder

Frederiksh­øj er blot en enkelt del af den danske restaurati­onssektor, som gennem krisen har vaeret presset af nedlukning­en som følge af covid-19. Et tiltag, som ifølge regeringen har vaeret instrument­al i at begraense smitten i forbindels­e med den verserende coronapand­emi, men som samtidig har efterladt dele af restaurati­onsbranche­n med et indtaegtsh­ul på ca. to måneder i budgettern­e.

Wassim Hallal laegger vaegt på, at Frederiksh­øj reelt ikke

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark