Jyllands-Posten

Dansk brødrepar tjener millioner på at saelge vin

Brødrene Ole og Fritz Paustian presser flere penge ud af vinglade forbrugere i store dele af Europa.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Et af Danmarks største vinimperie­r er en indbringen­de forretning for de to brødre Fritz og Ole Paustian og deres søster Marianne.

I over tre årtier har den nu 71-årige Fritz Paustian sammen med sin bror Ole Paustian stået i spidsen for familiens vinhandel, Taster Wine, og forretning­en bare vokser og vokser.

Et nyt regnskab viser, at vinbrødren­e sidste år omsatte for 545 mio. kr. og tjente 17 mio. kr. efter skat. Halvdelen af overskudde­t blev trukket ud som udbytte.

Taster Wine, der blandt andet ejer Skjold Burne-forretning­erne, har isaer succes med eksport til bl.a. Tyskland

og Norden samt andre lande både i og uden for Europa.

Det er ifølge brødrene grundlaget for, at omsaetning­en i det forgangne år steg. Stigende råvarepris­er har sat sig i indtjening­en, som faldt en smule.

Alligevel bliver resultatet for året stemplet som »tilfredsst­illende«, og vinbrødren­e har fortsat over en kvart mia. kr. stående i egenkapita­l.

Derudover har brødrene en større formue stående i hver sit holdingsel­skab.

Eventyr startede i 1946

Historien om Taster Wine går helt tilbage til 1946, da faderen, Fritz Wulf Paustian, var naestkomma­nderende i Røde Kors i Ungarn lige efter Anden Verdenskri­g.

Da en kolonne på 19 lastbiler skulle til Ungarn med nødhjaelp, lykkedes det løjtnanten at overtale Røde Kors til at fylde lastbilern­e med vin, da de ellers skulle køre tomme tilbage til Danmark.

På den måde startede han som selvstaend­ig vinhandler.

Fritz og Ole Paustian hjalp til i virksomhed­en fra barnsben, og i 1984 overtog de den daglige drift af selskabet, da deres far blev kraeftsyg.

Ligesom så mange andre bliver også Taster Wine i år påvirket af coronakris­en. Den har »stor indflydels­e på selskabets økonomi«, står der i regnskabet for vinhandlen.

»Ledelsen overvåger udviklinge­n nøje, men på dette tidspunkt er det meget usikkert at bestemme den samlede størrelse af den negative påvirkning fra coronakris­en,« lyder det.

Taster Wine er Danmarks største privatejed­e vinvirksom­hed og beskaeftig­er 107 personer.

Danmark har et højt antal vinimportø­rer, men de fleste er små, mens de største bl.a. taeller Pernod Ricard Denmark, Altia Denmark, Taster Wine og Hans Just Group.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark