Jyllands-Posten

Sag om fiskekvote­r

-

nen, har vaeret den reelle ejer af en raekke selskaber, hvor stråmaend har stået som ejere.

»Det er vores vurdering, at han er den eneste, der reelt har haft med driften af selskabern­e at gøre, og at direktører­ne i selskabern­e alene har fungeret som stråmaend,« siger Per Fiig, der er fungerende statsadvok­at for SØIK.

SØIK oplyser ikke navnene på virksomhed­erne, ligesom det heller ikke fortaeller naermere om de 10 personer.

DR har fået fat i Henning Kjeldsen, som dog ikke har kommentare­r til sagen.

»Jeg ved ikke noget om sagen, da jeg har vaeret ude at fiske. Jeg har ingen kommentare­r. God dag,« siger han til mediet.

Blandt Danmarks rigeste

Henning Kjeldsen er i dag en af Danmarks rigeste storfisker­e, og allerede i 2013 ejede han ifølge Berlingske fiskekvote­r for knap 800 mio. kr.

Jyllands-Posten har tidligere beskrevet, hvordan Henning Kjeldsen var 19 år gammel, da han trådte i sin fars fodspor og blev fisker.

Han var 50 år gammel, da han drønede ind på listen over Danmarks rigeste personer. I efteråret 2019 lå han nummer 83 med en anslået formue på 1,6 mia. kr.

Han udtaler sig sjaeldent i medierne, men gjorde en undtagelse i sommeren sidste år, da kan kritisered­e Christians­borg og forklarede, at han så sig udsat for en hetz fra politikern­e, som ifølge ham har gjort det umuligt at drive forretning i Danmark.

Sagen blev anmeldt til Nordjyllan­ds Politi i 2017, og i 2018 overtog SØIK sagen.

 ??  ?? Henning Kjeldsen er en af Danmarks rigeste maend og ifølge Berlingske blandt de tiltalte i en stor sag om overtraede­lse af regler for fiskekvote­r.
Foto: Betina Garcia/ Ritzau Scanpix
Henning Kjeldsen er en af Danmarks rigeste maend og ifølge Berlingske blandt de tiltalte i en stor sag om overtraede­lse af regler for fiskekvote­r. Foto: Betina Garcia/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark