Jyllands-Posten

På pumperne efter lukning

-

er presset på nuvaerende tidspunkt. Som følge af krisen har han dog udskudt investerin­ger i hovedresta­uranten til naeste år, forklarer han.

»Den ekstra belaegning er mere rettidig omhu,« siger han og understreg­er, at den forøgede kapacitet kun skal vaere en realitet frem til sommerferi­en.

Der er naeppe nogen tvivl om, at de to måneders lukning vil kunne maerkes. Det er umuligt at indhente den tabte indtjening, siger Wassim Hallal.

»Men når året er omme, er vi nok ikke i røde tal,« siger han.

»Men vi kommer ikke til at køre et år, som vi plejer.«

Det er ”det modne publikum”, der kommer på Ti Trin Ned, siger restaurant­chef Mette Gassner efter lidt betaenknin­gstid. Oversat fra politisk korrekt betyder det, at restaurant­ens gaester ofte er i den aeldre og økonomisk veletabler­ede del af befolkning­en.

»Ikke så meget i løn i år«

Og efter coronanedl­ukningen er der kommet 25-30 pct. flere af dem, anslår hun.

»Hverdagene kan normalt vaere lidt døde, men nu er vi godt besøgt,« opsummerer Mette Gassner.

Restaurant­chefen er den ene del af duoen bag Michelin-restaurant­en

Ti Trin Ned i Fredericia, som hun ejer sammen med sin mand og køkkenchef, Rainer Gassner. Da hun i de indledende dage af coronakris­en satte sig med regnskaber og budgetter, gik alvoren for alvor op.

»Vi kunne godt se, at det gjorde nas. Det er virkelig mange måneders omsaetning, som pludselig forsvinder – og samtidig er det nogle af de bedste, vi har i løbet af året,« siger hun og tilføjer, at regeringen­s milliardst­ore hjaelpepak­ker selvfølgel­ig har hjulpet.

»Men overordnet må man bare sige: Jeg tror ikke, at vi får så meget løn i år.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark