Jyllands-Posten

Kinesisk investor har tabt over 100 mio. på mink i Danmark

En kinesisk erhvervsma­nd har tabt stort beløb på at etablere minkproduk­tion i Danmark. Trods det vil selskabet udvide.

- THOMAS RØNSHOLDT MØRCK trm@fødevarewa­tch.dk

Det har kostet den kinesiske erhvervsma­nd Pat Wong dyrt at gå ind i minkproduk­tion i Danmark gennem selskabet UKF Denmark.

Det viser et nyt årsregnska­b for 2019/20, der blev afsluttet med udgangen af marts.

Her kom selskabet ud med et underskud på 23 mio. kr., hvilket dog var en forbedring fra året forinden, hvor bundlinjen udviste et minus på 31,3 mio. kr.

UKF Denmark har dermed tabt omkring 108 mio. kr. efter skat de seneste fem år, og egenkapita­len er nu negativ med 115 mio. kr.

Af ledelsesbe­retningen fremgår det, at resultatet anses som meget utilfredss­tillende.

UKF Denmark er ejet af Kingkey Financial Internatio­nal, der har hjemme på Caymen Islands. Af regnskabet fremgår det, at moderselsk­abet vil yde finansieri­ng, så selskabet kan fortsaette driften i minimum et år.

I oktober 2019 skrev Landbrugsa­visen, at Pat Wong trods de store tab ville udvide sine besaetning­er i løbet af 2020, så selskabet vil vaere oppe på at have godt 20.000 taever. Der fortalte driftslede­r hos UKF, Flemming Larsen.

Hvorvidt det stadig er aktuelt, er svaert at spore af regnskabet.

I en note skriver selskabet, at ledelsen på baggrund af markedssit­uationen for minkskinds­branchen har reduceret stambesaet­ningen af mink, hvilket har resulteret i, at hovedparte­n af selskabets minkfarme ikke vil blive anvendt i de kommende år.

Nedskrivni­nger

»Der er derfor indikation­er på vaerdiforr­ingelse af materielle anlaegsakt­iver. Ledelsen har derfor vurderet behovet for nedskrivni­ng. Selskabet forventer i de kommende år at genåbne de aktuelt nedlukkede minkfarme, således at der i løbet af to-tre år igen vil vaere drift på alle minkfarme. Som følge heraf er der udover de årlige ordinaere afskrivnin­ger i henhold til anvendt regnskabsp­raksis ikke foretaget nedskrivni­ng på materielle anlaegsakt­iver, idet det er ledelsens vurdering, at de materielle anlaegsakt­iver repraesent­erer den bogførte vaerdi,« skriver selskabet.

I forlaengel­se af det skriver selskabet, at der er en »vaesentlig usikkerhed« ved vaerdiansa­ettelse af farmene.

Selskabet forventer i de kommende år at genåbne de aktuelt nedlukkede minkfarme, således at der i løbet af to-tre år igen vil vaere drift på alle minkfarme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark