Jyllands-Posten

Skal ikke eje min virksomhed«

-

på grund af coronakris­en mangler kapital til at overleve.

Bange for bagtanken

Tanken er således, at fonden skal traede ind, hvis coronaramt­e virksomhed­er med en omsaetning på over 500 mio. kr. kommer i pengenød. Uden indflydels­e og i en begraenset periode skal staten dermed forsøge at hjaelpe virksomhed­erne ovenpå igen.

»Det kan godt vaere, det kan redde nogle, og det er jo godt. Men bagtanken kan man vaere bange for. Det er ikke godt, når staten skal ind og eje noget. Selv om de siger, de ikke skal have indflydels­e – det kan de jo bare aendre,« siger Bent Jensen.

En anden af Danmarks store erhvervspr­ofiler har også ytret sig kritisk om krisefonde­n.

Jørgen Huno Rasmussen, som sidder i bestyrelse­n for blandt andet Haldor Topsøe, Rambøll og Terma og har en fortid som topchef i FLSmidth, sagde for nylig til Jyllands-Posten, at det ikke er en krisefond og statsligt ejerskab, der er brug for.

»Dansk eksport er primaert drevet af større virksomhed­er. Det er typisk ikke kapital, der er den begraensen­de faktor der,« sagde Jørgen Huno Rasmussen, som mener, at mobilitete­n i verden er langt vigtigere.

Det er ikke godt, når staten skal ind og eje noget. Selv om de siger, de ikke skal have indflydels­e – det kan de jo bare aendre. BENT JENSEN, EJER AF LINAK

Linak er stadig ved muffen

Kapital er heller ikke en begraensen­de faktor for Linak og Bent Jensen. Selv om han ser ind i et regnskabså­r med nedgang i ordrebøger­ne som konsekvens af covid-19, skal Linak nok komme godt igennem coronakris­en, forsikrer stifteren.

Linak omsatte i seneste skaeve regnskabså­r for 4,1 mia. kr., mens driftsresu­ltatet landede på 770 mio. kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark