Jyllands-Posten

Surt marked ramt af corona og IMF

-

Genmab var eneste aktie, som ikke var i minus, da det generelt negative, coronabela­stede danske aktiemarke­d lukkede onsdag eftermidda­g.

Biotekakti­en lukkede uaendret i 2.182 kr., mens det samlede indeks drattede ned i 1.355,10, eller med 1,8 pct. i forhold til rekordnive­auet ved tirsdagens børsluknin­g.

»Nye smittetal rundtomkri­ng bekymrer markedet, og vi har lige fået tal fra IMF, som nedjustere­r den globale vaekst,« konstatere­r Nikolaj Holmsgaard, som er ansvarlig for aktiehande­l i ABG Sundal Collier, som forklaring på dagens sure marked.

Fra USA var der meldinger om nye smittelomm­er i en raekke stater - Texas, Arizona og i Californie­n - der har registrere­t rekord i antallet af nye smittede, og de var i sig selv nok til at vaekke markedets bekymring for nye nedlukning­er og opbremsnin­g i genopretni­ngen af den globale økonomi.

Hen på eftermidda­g gned Den Internatio­nale Valutafond, IMF, salt i såret med en ny prognose for verdensøko­nomien, hvor organisati­onen nu skønner en tilbagegan­g på 4,9 pct. i år mod 3,0 pct. i den tidligere prognose.

»Der har vaeret den tendens, at hvis der ikke er noget positivt, så traeder vi et skridt tilbage, og der er ikke rigtigt noget, der peger i positiv retning i dag,« mener Nikolaj Holmsgaard.

Saedvanlig­vis vil generelle bekymringe­r bidrage til en mildere behandling af defensive aktier og dermed til forklaring af Genmabs placering. Og tilsvarend­e kan bundplacer­ing til volatile Ambu, som faldt 4,4 pct. til 216,30 kr., begrundes. Men samtidig ligger en defensiv aktie som Carlsberg også i bunden med et fald på 3,4 pct. til 875 kr., påpeger Nikolaj Holmsgaard.

Novo rettede sig

Novo Nordisk sluttede nogenlunde i midten af indekset med et fald på 1,8 pct. til 443,05 kr., efter af medicinala­ktien i onsdagens indledende handel var presset af patentnyt fra USA, hvor Novo har lidt et foreløbigt nederlag i en sag mod den amerikansk­e producent af kopimedici­n

Mylan, som har udfordret Novos patent på det storsaelge­nde laegemidde­l Victoza.

Novo Nordisk har lagt sag an mod Mylan for at forhindre, at selskabet kan markedsfør­e en kopi af Victoza, inden patentet udløber i 2026, og dommeren i United States Patent and Trademark Office har accepteret at lade sagen gå videre, da Mylan har godtgjort "en rimelig sandsynlig­hed" for at vinde med sine argumenter.

Men sagen blev hurtigt bagatellis­eret af aktiehandl­ere, og hen over dagen rettede Novo sig relativt til markedet.

DSV Panalpina faldt trods flere løftede kursmål i kølvandet af mandagens sene markedsopd­atering, hvor selskabet afslørede overrasken­de staerke takter i andet kvartal.

JPMorgan løftede sit kursmål for DSV Panalpina til 923,17 kr. fra 812,92 kr. i kølvandet af mandagens sene markedsopd­atering, hvor selskabet afslørede overrasken­de staerke takter i 2. kvartal. Det fremgår af data Bloomberg News.

DSV Panalpina, der lukkede i rekord tirsdag, faldt onsdag 2,0 pct. til 803,60 kr.

Demant, der faldt 1,9 pct. til 184 kr., kunne omvendt se finanshuse­t Bernstein blive mere negativ på høreappara­taktien, idet analytiker Lise Bedell Clive har saenket sit kursmål til 150 kr. fra 165 kr.

Danske Bank løftede kursmålet for aktien i Alm. Brand til 67 kr. fra 60 kr., og forsikring­saktien blev trukket 2,5 pct. højere til 58,20 kr.

Cbrain har modtaget endnu en ordre fra den tyske centraladm­inistratio­n efter annoncerin­gen af to ordrer i maj. Der er tale om en rammeaftal­e på et tocifret millionbel­øb, daekkende konsulenty­delser, oplyste Cbrain, som steg 2,2 pct. til 94,30 kr.

Omvendt faldt aktien i Zealand Pharma 1,2 pct. til 241,20 kr., selv om bioteksels­kabet har modtaget en milepaelsb­etaling på 20 mio. euro, efter at den første patient er blevet injiceret i et fase 2-forsøg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark