Jyllands-Posten

Covid-testbiler stopper i Djurs Sommerland og Ree Park

-

En tur ud i forlystels­eseller dyrepark kombineret med en coronatest.

Det er tilbuddet med virkning fra på lørdag, hvor de nye covid-testbiler også får et ugentligt stoppested ved Djurs Sommerland, Ree Park Safari og Hjerl Hede.

På vegne af Testcenter Danmark og AEldre- og Sundhedsmi­nisteriet har Region Midtjyllan­d siden tirsdag sendt testbiler ud i sommerland­et. I løbet af det første døgn er 150 borgere i Ebeltoft og Silkeborg blevet

1

podet for covid-19 ved de nye gule testbiler. Opstartsva­nskelighed­er betød dog, at bilerne tirsdag ikke nåede rundt til alle de planlagte stoppested­er i regionen, og antallet af testede personer forventes derfor ifølge en pressemedd­elelse fra Region Midtjyllan­d at stige i de kommende dage.

Testbilern­es opgave er at tilbyde interesser­ede raske danske statsborge­re over 18 år en podning, der kan vise, om de er smittet med covid-19. De nye testbiler gør fra torsdag holdt i alt 19 steder i Region Midtjyllan­d, hvor der ofte faerdes mange mennesker. Stoppested­er for testbilern­e vil fortsat aendre sig i takt med behov og efterspørg­sel, fremgår det.

Ud over testbilern­e, hvor der ikke er tidsbestil­ling, er det også muligt at booke en tid til test i Aarhus, Viborg, Herning, Horsens, Grenaa, Skanderbor­g, Randers, Ringkøbing, Holstebro, Skive og Lemvig. Tidsbestil­ling skal ske på www.coronaprov­er.dk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark