Jyllands-Posten

Ivaerksaet­teriet trives i det østjyske

Saerligt Odder og Favrskov har sagt dav til mange nye virksomhed­er gennem coronatide­n.

-

Der er lyspunkter for ivaerksaet­teriet i Region Midtjyllan­d, mens andre dele af landet lider under coronakris­en.

En pressemedd­elelse fra Erhvervshu­s Midtjyllan­d fortaeller nemlig, at mens antallet af nystartede virksomhed­er er faldet på landsplan, når man sammenlign­er maj 2019 med maj 2020, har der i Region Midtjyllan­d vaeret en stigning på hele 12,6 pct. på ivaerksaet­terfronten.

Både Favrskov og Odder klarer sig saerdeles godt og har en markant stigning i antal nystartede virksomhed­er på henholdsvi­s 58 og 133 pct. Aarhus går frem med 24 pct., Norddjurs med 11 pct., mens stigningen i antallet af nye ivaerksaet­tervirksom­heder er mere beskedent i

6

Silkeborg, Syddjurs og Skanderbor­g med henholdsvi­s 3, 3 og 2 pct.

»Vi glaeder os over fremgangen, men står ikke med haenderne over hovedet for laenge. Jeg tror nemlig endnu ikke, vi har set, hvilke langsigted­e konsekvens­er coronakris­en kan have for de ivaerksaet­tere, der har vaekstpote­ntiale,« siger Uffe Jensen, borgmester i Odder Kommune og medlem af Erhvervshu­s Midtjyllan­ds bestyrelse.

Clevercoff­ee fra Odder er en af de ivaerksaet­tervirksom­heder, som det seneste år har haft fokus på udvikling og investeret i at digitalise­re dele af sin forretning med hjaelp fra Erhvervshu­s Midtjyllan­d.

Ivaerksaet­terne Lars Frello og Lindy Brogaard startede med at nørde kaffe som en hobby i bryggerset i 2014. Det voksede de efterhånde­n ud af, og tre år senere besluttede de at leve af deres passion og startede Clevercoff­ee.

Nu har de kafferiste­ri i Odder og en kaffebar i Ivaerksaet­terhuset The Kitchen på Aarhus Universite­t.

Med coronakris­ens ankomst forsvandt 90 pct. af omsaetning­en pludselig. Og der var ikke nok arbejde til fire fastansatt­e og fire timelønned­e. For at få det bedste ud af den triste situation henvendte Lars Frello sig i følge pressemedd­elelsen til Erhvervshu­s Midtjyllan­d og blev tilbudt en snak om forretning­sudvikling med en virksomhed­skonsulent.

»Det var lidt modvilligt, at jeg afsatte tid til det. Men vi havde et virkelig godt møde, og Erhvervshu­set ridsede flere muligheder op, som de kunne hjaelpe os med. Også finansieri­ng,« siger Lars Frello.

Nu har Clevercoff­ee fået ny viden ind i virksomhed­en i form af eksterne rådgivere og blandt andet digitalise­ret den del af forretning­en, der handler om fakturaer, løn og bestilling­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark