Jyllands-Posten

Prisen for en renovering af rutebilsta­tionen undrede byrådet

Hen over sommeren går arbejdet med at genoprette rutebilsta­tionen i gang. Prisen til 18,6 mio. kr. undrede dog flere byrådsmedl­emmer.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN IDA SEJERSDAL DREIAGER Esben.L.Mikkelsen@jp.dk ida.s.dreiager@jp.dk

Pengene er endnu ikke afsat, fordi beløbet på 18,6 mio. kr. undrede flere medlemmer af Aarhus Byråd. Men et flertal gav alligevel Teknik og Miljø lov til at gå i gang med planlaegni­ngen for at fylde den nedstyrtni­ngstruede p-kaelder under Aarhus Rutebilsta­tion op med grus og sand.

»Man kan spørge mange rådmaend gennem tiden, hvorfor der ikke er gjort noget for at sikre p-kaelderen. Men nu ligger der en rapport, som peger på, at vi har ni måneder til at handle. Hvis man ikke nikker ja i dag til at gå i gang med arbejdet, så mister vi halvanden måned hen over sommeren. Vi er nødt til at gå i gang,« sagde teknikrådm­and Bünyamin Simsek (V), efter at flere partier havde ønsket sagen udvalgsbeh­andlet – hvilket først kan ske efter sommerferi­en – for at få klarhed over, hvorfor prisen er så høj.

Det er naesten otte måneder siden, at store dele af rutebilsta­tionen blev spaerret af på grund af risiko for sammenstyr­tning, og det har vaeret til stor gene for afviklinge­n af busdriften. Dertil kommer, at en endnu større del af arealet ved Aarhus Rutebilsta­tion skal spaerres af om seks-syv måneder, hvis ikke Aarhus Kommune skrider ind.

Ikke et sted for turister

Ango Winther (S) har tidligere foreslået at fylde p-kaelderen op med sand, men han var en af dem, som onsdag undrede sig over prisen.

»Jeg vil gerne vide mere om, hvordan høringen og udbudsproc­essen har vaeret i forhold til at skaffe priser,« sagde han, men gav grønt lys til, at det indledende arbejde saettes i gang for at fylde kaelderen:

»I formiddags spadserede jeg forbi rutebilsta­tionen.

Som den ser ud i dag, vil jeg vaedde med, at det ikke er et sted, hvor turister tager billeder. Vi kan ikke vaere bekendt, at rutebilsta­tionen ser ud, som den gør.«

Også SF, De Radikale og Alternativ­et undrede sig over prisen på 18,6 mio. kr.

Bünyamin Simsek påpegede dog, at omkring to tredjedele af pengene vil blive brugt på arbejde, som alligevel skal ske, når rutebilsta­tionen efter planen skal udvikles.

»Det handler bl.a. om nedbrydnin­g og ny belysning, ligesom vi skal undersøge jordforure­ning og fjerne kloaker. Det er ikke spildte penge,« sagde han.

 ??  ?? Allerede i 1985 påpegede en rapport, at der i p-kaelderen under rutebilsta­tionen »overalt er konstatere­t utaetheder«, og at »beton- og asfaltbela­egning overalt er i meget dårlig stand«. Foto: Stine Rasmussen
Allerede i 1985 påpegede en rapport, at der i p-kaelderen under rutebilsta­tionen »overalt er konstatere­t utaetheder«, og at »beton- og asfaltbela­egning overalt er i meget dårlig stand«. Foto: Stine Rasmussen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark