Jyllands-Posten

Caféer får coronahjae­lp

Byrådet afskaffer betaling for udeserveri­ng resten af 2020.

- IDA SEJERSDAL DREIAGER ESBEN LARSEN MIKKELSEN ida.s.dreiager@jp.dk Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

For at hjaelpe erhvervsli­vet godt i gang efter coronakris­en kan restaurant­er, caféer og boder slippe for at betale kommunen for udeservice­ring resten af året. Det blev onsdag aften vedtaget af et byråd, der var begejstret for idéen.

»Det er en ekstraordi­naer situation, som kraever ekstraordi­naere tiltag,« lød det eksempelvi­s fra Jan Ravn Christense­n (SF).

Allerede i nedlukning­sperioden gav Teknik og Miljø dispensati­on for, at alt fra restaurant­er til pølsevogne skulle betale for at benytte kommunens vejarealer til salg og servering, og nu slipper de altså helt resten af 2020.

Manglende indtaegter

»Det var vigtigt for os, at afskaffels­en af udeserveri­ngsafgifte­n ikke kun skulle gaelde restaurant­er og caféer, men også torvehandl­ere og pølsevogne, som er traengte. Jeg glaeder mig over opbakninge­n. Det skal jo finansiere­s, og det håber jeg også, at vi i faellesska­b kan løse,« sagde rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V).

Afskaffels­en af afgiften forventes at resultere i 4,2 mio. kr. i manglende indtaegter.

Det er ikke det første, Aarhus Kommune har gjort for at hjaelpe erhvervsli­vet gennem krisen, og borgmester Jacob Bundsgaard (S) varslede, at det nok heller ikke bliver det sidste:

»Vi har en forpligtig­else til at bruge den robusthed, vi har ved at vaere en stor by med en fornuftig økonomi, til at gøre noget, når krisen rammer. Sundhedskr­isen er på vej til at blive en økonomisk krise, og her er det vigtigt at holde tungen lige i munden og turde investere. Det er nu, vi skal have mod til at gøre det,« sagde han

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark