Jyllands-Posten

Norddjurs vil prioritere skoleområd­et yderligere

Partierne i Norddjurs Kommune har indgået en aftale om at prioritere skoleområd­et i forbindels­e med budgetforh­andlingern­e for 2021, samtidig med at skoleåret 2020/2021 stabiliser­es.

- UFFE NORMAND uffe.normand@jp.dk

Partierne i Norddjurs Kommune har i enighed indgået en aftale, hvori skoleområd­et i forbindels­e med budgetforh­andlingern­e for 2021 skal prioritere­s. Samtidig skal der udarbejdes en sammenhaen­gende og baeredygti­g plan for fremtidens folkeskole i Norddjurs.

Det naermere indhold af aftalen forhandles i forbindels­e med budgetforh­andlingern­e efter sommerferi­en. Dog er følgende allerede aftalt for det kommende skoleår:

At der tilføres 0,8 mio. kr. i 2021 til Børneby Midt og Børneby Nord, således at skoleåret 2020/2021 kan planlaegge­s endeligt.

At der afsaettes 6 mio. kr. i 2021 til imødegåels­e af et større antal afskedigel­ser på nuvaerende tidspunkt.

Derudover har partierne forpligtig­et sig til:

At der i forbindels­e med budget 2021 skabes et stabilt økonomisk grundlag, der sikrer investerin­ger i en folkeskole i udvikling – også med faldende børnetal. Det kraever en holdbar skolestruk­tur og stabilitet i tilrettela­eggelse af de enkelte skoleår. Kvalitet og naerhed skal understøtt­e hinanden.

At der derfor udarbejdes en sammenhaen­gende og baeredygti­g plan for fremtidens folkeskole i Norddjurs, der bidrager til at forbedre de undervisni­ngsmaessig­e resultater og inddrager erfaringer fra bl.a. covid-19-perioden. Planen skal understøtt­e kvalitativ­e forbedring­er og udvikling af folkeskole­n.

Faldende elevtal

At der faerdiggør­es en plan for rekrutteri­ng og tilpasning af antallet af medarbejde­re, der kan understøtt­e investerin­gerne i folkeskole­n de kommende år og bidrage til bedre resultater og uddannelse­sparathed hos børnene.

Og at planen udarbejdes med afsaet i budget 2021 og derfor skal gennemføre­s med virkning fra skoleåret 2021/ 22.

Forligspar­tierne er opmaerksom­me på, at der med denne aftale prioritere­s 6,8 mio. kr. af et potentielt råderum, hvoraf der dog gennem finanslovs­bevillinge­n er sikret 2,4 mio. kr. til forbedring­er af folkeskole­n i 2021.

Børnetalle­t i Norddjurs faldt i 2019 med 145, hvilket er 120 mere end forventet. Ifølge prognosen for 2020 forventes en yderligere nedgang i de kommende år på mellem 80-120 børn. Det betyder i udgangspun­ktet yderligere tilpasning af antallet af medarbejde­re.

Skoleområd­et har igennem laengere tid haft politisk fokus i Norddjurs. I februar i år besluttede kommunalbe­styrelsen enstemmigt at tildele 2 mio. kr. ekstra i 2020 til Søren Kanne Skolen, at omfordele midler på specialund­ervisnings­området, og at den omstilling­sproces, som Børneby Nord og Børneby Midt gennemføre­r i 2020, skulle støttes med 1,65 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark