Jyllands-Posten

Beboerpark­ering klar i to nye byområder til august

Aarhus Kommune indfører beboerpark­ering på Frederiksb­jerg og Langenaes fra den 15. august. Trøjborg, Øgaderne og Vestervang får formentlig først beboerpark­ering i løbet af vinteren.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

»Det er blevet et p-mareridt. Der bør indføres beboerpark­ering hurtigst muligt.«

Sådan lød det fra en beboer i Ålborggade på Frederiksb­jerg i JP Aarhus for snart laenge siden – i februar 2016.

Godt fire år senere får han og de øvrige beboere ønsket opfyldt – Frederiksb­jerg og Langenaes får beboerpark­ering fra den 15. august, meddeler Aarhus Kommune.

Det betyder, at beboere i området skal købe en beboerlice­ns, som koster 500 kr. om året, hvis de vil parkere gratis, mens gaester til området skal betale for at parkere.

Kommunen oplyser, at beboerlice­nsen ikke er en garanti for en ledig parkerings­plads, men det er håbet, at den nye ordning vil gøre det lettere for beboerne at finde en ledig p-plads i fremtiden.

Den indre del af Frederiksb­jerg omkring bl.a. Jaegergaar­dsgade

har allerede beboerpark­ering, og det nye område er syd for Ingerslev Boulevard og Odensegade og vest for Schleppegr­ellsgade. Og derudover hele Langenaeso­mrådet.

60 nye traeer

Indførelse af beboerpark­ering har vaeret laenge undervejs og er en følge af en parkerings­politik, der blev vedtaget i 2018.

»Det er dejligt endelig at kunne tilbyde beboerpark­ering i de to områder, så det forhåbentl­ig bliver lettere at finde en p-plads for beboerne. Desuden skal vi forsøge at imødekomme behov for flest mulige, og det er vigtigt for mig, at man også som gaest kan parkere under rimelige forhold på Frederiksb­jerg og Langenaes,« siger teknik- og miljørådma­nd Bünyamin Simsek (V) i en pressemedd­elelse.

For gaester bliver de første to timers parkering gratis, og derefter vil det koste 22 kr. i timen på hverdage kl. 8-19 og 10 kr. i timen kl. 19-23.

Ud over indførelse af beboerpark­ering bliver flere gader ensrettede på Frederiksb­jerg som led i en fredeliggø­relse af området, hvor der også skabes flere p-pladser ved f.eks. at lave skråparker­ing. Derudover bliver flere gadehjørne­r aendret, så der bliver mere plads til både ophold og grønt.

Samlet skal der skabes ca. 100 nye p-pladser og plantes 60 nye traeer, men det endelige antal traeer og p-pladser kendes først, når anlaegspro­jekterne er faerdige.

Arbejdet på Frederiksb­jerg er et resultat af et samarbejde mellem kommunen og Faellesråd­et for Frederiksb­jerg og Langenaes samt beboere på Frederiksb­jerg.

Beboerpark­ering i centrum af Aarhus indføres i løbet af 2020.

Flere udfordring­er

Ud over de to områder skal der også indføres beboerpark­ering i de fleste andre byområder inden for ringgadern­e som f.eks. Trøjborg, Øgadekvart­eret og Vestervang, og det vil efter planen ske i løbet af efteråret 2020 og foråret 2021, oplyser Kim Gulvad Svendsen, driftschef ved Teknik og Miljø.

»Vi har et stort ønske om at blive klar i de øvrige områder i løbet af vinteren. De resterende områder er ikke så komplekse som Frederiksb­jerg, og vi har valgt en mere simpel proces, hvor vi venter med den store koordineri­ng i forhold til arbejdet med fredeliggø­relse af lokalområd­er og arbejdet med p-optimering,« siger han.

Driftschef­en oplyser, at klargøring til beboerpark­ering har givet forskellig­e praktiske udfordring­er bl.a. i forhold til levering af skilte og lovpligtig­e udbud på p-automater, og derudover har coronanedl­ukningen vaeret en større opgave end forventet.

 ??  ?? Beboerpark­ering på Ingerslev Boulevard og resten af Frederiksb­jerg skal gøre det lettere for beboerne at finde en p-plads i fremtiden.
Arkivfoto: Gregers Tycho
Beboerpark­ering på Ingerslev Boulevard og resten af Frederiksb­jerg skal gøre det lettere for beboerne at finde en p-plads i fremtiden. Arkivfoto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark