Jyllands-Posten

Thailand lukker 50.000 ind – men ingen turister

Efter tre måneders lukning åbner Thailand graenserne for et begraenset antal udlaending­e fra juli.

- JAN LUND Jyllands-Postens korrespond­ent jan.lund@jp.dk

Efter mere end tre måneders nedlukning giver Thailand igen udlaending­e lov til at rejse ind i landet fra den 1. juli.

Men det sker efter nye, strategisk­e retningsli­njer, og regeringen oplyser, at almindelig­e turister står bagest i køen og ikke er omfattet af åbningen i denne omgang.

Der åbnes i første omgang for 50.000 udlaending­e. Langt det største segment er såkaldt »medicinsk turisme og wellness«. Det drejer sig om cirka 30.000 personer. Segmentet daekker over mennesker, der skal behandles på de thailandsk­e hospitaler. Det er en af landets vigtigste valutaindt­aegtskilde­r, og sektoren er udpeget som en af de 13 nøgleindus­trier, som Thailand satser på som vaekstmoto­rer frem mod 2025.

Lige efter »medicinsk turisme og wellness« med hurtig adgang og uden karantaene står besøgende til regeringen plus forretning­sfolk og investorer på korttidsbe­søg, det vil sige tre-fem dage.

Thailand lukkede graenserne for udlaending­e den 25. marts. Siden er kun hjemvendte thaier eller udlaending­e med permanent visum blevet lukket ind. De har måttet tilbringe 14 dages karantaene på facilitete­r udpeget af regeringen, inden de er blevet lukket ud i samfundet.

Andre segmenter, som er velkomne, er forretning­sfolk, udlaending­e med thailandsk familie, fagspecial­ister, eksperter, laerere og studerende.

Derimod lukkes der tidligst op for turister pr. den 1. august. Det sker i givet fald inden for de »bobler«, som regeringen forsøger at forhandle på plads med lande som Kina, Japan, Sydkorea og de sydøstasia­tiske naboer.

De vil også blive underlagt karantaene, men en mildere form. De skal blot forblive i 14 dage på det hotel eller resort, som de selv har booket.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark