Jyllands-Posten

Virusekspe­rt advarer: Byer i Texas har kurs mod »apokalypti­ske« tal

Flere delstater i USA saetter nye rekorder for coronasmit­tede.

- ANDERS JØRGENSEN anjo@jp.dk

Mens man i New York og i de omkringlig­gende delstater har oplevet en positiv udvikling i antallet af covid-19tilfaeld­e, så er billedet anderledes negativt i andre dele af USA.

Isaer flere sydstater oplever en markant smittespre­dning lige nu, og storbyen Houston i delstaten Texas har kurs mod at blive den hårdest ramte by i USA, hvis man ikke formår at bremse den nuvaerende udvikling.

Sådan lyder advarslen fra professor Peter Hotez, der er ekspert i global sundhed ved Baylor College, til CNN.

Peter Hotez arbejder på en potentiel vaccine mod covid-19, og han fortaeller til den amerikansk­e nyhedskana­l, at smittetall­ene også stiger hastigt i Dallas, Austin og San Antonio, og at tallene er på et niveau, som kan sammenlign­es med udviklinge­n i Brasilien.

»Meget bekymrende«

Ifølge Peter Hotez viser flere fremskrivn­ingsmodell­er, at man er taet på graensen til »apokalypti­ske« tal. Eksempelvi­s viser modellerne, at antallet af daglige coronatilf­aelde i Houston kan vaere firedoblet, når man når den 4. juli.

Han kalder udviklinge­n »meget bekymrende«, og han opfordrer indbyggern­e i byerne til at blive hjemme, så man kan få bremset smittespre­dningen.

Den amerikansk­e topsundhed­srådgiver Anthony Fauci har også advaret om en »forurolige­nde stigning” i smitte med coronaviru­s flere steder i USA.

Torsdag blev der sat dagsrekord for antallet af nye coronatilf­aelde i Texas – med 5.551 nye tilfaelde – og lignende rekorder er også blevet sat i Florida, Californie­n og Oklahoma.

Udviklinge­n har fået delstatern­e New York, New Jersey og Connecticu­t til at indføre karantaene­regler, der betyder, at tilrejsend­e fra flere andre delstater skal 14 dage i karantaene, hvis de vil ind.

Reglerne vil for nuvaerende gaelde for Alabama, Arkansas, Arizona, Florida, North Carolina, South Carolina, Washington, Utah og Texas.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark