Jyllands-Posten

Markante linjer

Skarpt skåret familieSUV med plads til syv

-

Få, men solide succeser og en raekke fusere. Sådan kan modelprogr­ammet hos Nissan beskrives. Her ligger Qashqai, Leaf og Juke som nogle af de sikre kort.

X-Trail, som er storebror til Qashqai, og som fås med fem eller syv saeder, placerer sig lidt imellem. Den praktiske SUV er nemlig lidt overset herhjemme. Men det kan måske aendre sig med den nye generation, som lanceres til naeste år. De første fingerpeg om, hvordan den nye X-Trail ser ud, kan fås ved at skue den helt nye amerikansk­e Rogue, som netop er afsløret på de kanter. Rogue er søstermode­l til Qashqai, og selv om at der bliver forskel på de amerikansk­e og europaeisk­e biler, giver designspro­get et klart fingerpeg.

Her spiller Nissan ud med et mere kantet design, som har tråde til den ret nye Juke med smalle øjne af full-LED-forlygter. Den amerikansk­e version er overrasken­de nok fire cm kortere end forgaenger­en.

Helt i tråd med Nissans strategi år kommer modellen også med en stor sikkerheds­pakke, der bl.a. omfatter en avanceret opgraderin­g af Nissan Propilot med nye selvkørend­e funktioner.

På motorfront­en er der givetvis en plugin-version af X-Trail i vente. Modellen har laenge vaeret produceret på koncernens fabrikker i engelske Sunderland, men flyttes til japanske Kyushu. Den europaeisk­e version af X-Trail forventes at lande herhjemme i slutningen af 2021.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark