Jyllands-Posten

Rummelige elektriske minibusser på vej

De tre PSA-maerker Opel, Citroën og Peugeot på vej med elektriske busser.

- JENS OVERGAARD

Der er en helt ny elektrisk bilklasse på vej med nye minibusser, der har masser af luft og plads ombord. Seneste skud kommer fra PSA, som lancerer Opel Zafira-e Life, Citroën e-Spacetoure­r og Peugeot e-Traveller. Det er busser, som har plads til syv eller ni personer, et batteri på 50 kWh samt en elmotor på 136 hk, og som klarer 230 km på en opladning.

Senere kommer versioner med et batteri på 75 kWh, der skulle kunne nå 330 km på en opladning.

For at sikre den totale fleksibili­tet lanceres der varianter med ikke mindre end tre laengder, der måler mellem 4,60 og 5,30 meter. Dermed matcher de tre koncernfae­tre en konkurrent som Mercedes EQV 300, der har en raekkevidd­e på 356 km.

Mens modellerne med den mindste batteripak­ke

Konstruktø­r:

Sådan gør du: Først skal du i det øverste skema finde løsningsor­dene, som derefter overføres til diagrammet i bunden. Bogstavern­e placeres i det felt, hvor nummeret svarer til bogstavets nummer. Som kontrol er der i diagrammet­s felter anført et bogstav.

Når opgaven er faerdig, vil der i diagrammet stå et litteraert citat. Forfatter og titel fremgår af løsningsor­denes første bogstaver laest oppefra og ned.

Hver uge udtraekkes to praemier på hver 350 kr. blandt de korrekte, indsendte løsninger. Anfør navn og adresse under diagrammet og send løsningen i en mail (husk navn og adresse) til:

eller med posten til:

Skriv nederst i emnefeltet på mailen eller på kuverten, hvilke(n) krydsord, der indsendes.

skal vaere fremme hos os senest

Løsningen: Forrige uges løsning var:

K(nud) Poulsen: ”En lastefuld jomfru”.

(Citat fra K. P.s erindringe­r: Gør som du vil – og tag hvad der kommer).

I et bestilling­s-arbejde havde jeg letsindigt blafret med ”vort tusindårig­e Dannebroge”, idet jeg i øjeblikket­s opstemthed ganske så bort fra, at det ifølge legenden kun var godt 700 år siden, at Vorherre lod det dejse ned fra himlen til opmuntring for vore tapre kaemper i slaget ved Lyndanise

350 kr.: Bente Jørgensen, Norgesvej 24, 5500 Middelfart 350 kr.: Fam. Fajmer, Kragelundv­aenget 10A, 7080 Børkop

som vinder af Jyllands-Postens forskellig­e krydsordso­pgaver, kan man kontakte Jyllands-Postens økonomiafd­eling på mail : debitor@jp.dk Ved at oplyse navn, adresse og bankkontoo­plysninger, vil pengegevin­sten blive overført.

NB! Løsninger sendes til krydsord@jp.dk

 ??  ?? De nye store elektriske busser som denne Peugeot e-Traveller kan have ni ombord og klare 330 km med den største batteripak­ke. Foto: Peugeot
De nye store elektriske busser som denne Peugeot e-Traveller kan have ni ombord og klare 330 km med den største batteripak­ke. Foto: Peugeot

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark