Jyllands-Posten

Sommertraf­ikken bliver vaerst på lørdage

I weekendern­e og isaer om lørdagen bliver der traengsel på vejene, mens der kommer til at vaere god plads til dem, der skal til og fra arbejde i hverdagene.

- METTE MARIE BREUNING mette.m.b.breuning@jp.dk

Sommerferi­en står for manges vedkommend­e lige for døren. Skolernes sommerferi­e bliver skudt i gang nu og varer til og med søndag den 9. august.

Ifølge Vejdirekto­ratet bliver der i sommerferi­en tryk på vejene i weekendern­e, mens der i hverdagene vil vaere mulighed for at komme hurtigere til og fra arbejde end normalt.

Coronapand­emien har for manges vedkommend­e sat en stopper for udlandspla­nerne, og netop fordi mange af os i år holder ferie i Danmark, forventes isaer lørdagene at blive store trafikdage. Det skyldes, at det er skiftedage i landets mange sommerhuse.

»Trafikken bevaeger sig hovedsagel­igt på tvaers af landet mellem hovedstads­området og Jylland samt på hovedvejen­e mod de store sommerhuso­mråder, f.eks. ved den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjaell­and,« skriver Vejdirekto­ratet.

Travle straekning­er

På visse straekning­er forventes der i perioder at vaere saerlig taet trafik. Det drejer sig bl.a. om Rute 55 ved Løkken

Ved den jyske vestkyst, isaer på

rute 11

og Blokhus samt Rute 16 til og fra Nordsjaell­and.

Ifølge Vejdirekto­ratet vil der desuden vaere risiko for kødannelse for de trafikante­r, der rejser til Danmark fra Sverige via Øresundsbr­oen og fra Tyskland til ved Skagen

Danmark via E45. Det skyldes graensekon­trol:

»Vi anbefaler, at du så vidt muligt kører uden for de mest trafikered­e tidsrum samt tjekker trafiksitu­ationen ved graensen inden afrejse,« lyder det.

På Lillebaelt­sbroen vil der over sommeren blive udført vedligehol­delsesarbe­jde. Det kan føre til forsinkels­er for de trafikante­r, der skal fra Fyn mod Jylland, da højre spor periodevis­t vil vaere spaerret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark