Jyllands-Posten

En katastrofe for det borgerlige Danmark

-

Så skete det igen. Den borgerlige opposition har atter vist, at den ikke evner at optraede samlet. Og igen er det desvaerre opposition­ens største parti, Venstre, der med sin nye leder i spidsen svigter sin opgave og sin forpligtel­se til at samle de borgerlige partier. Allerede da davaerende statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen underskrev den såkaldte Marrakesha­ftale var der politisk uro omkring det.

Aftalen forpligter Danmark til at modtage og behandle nordafrika­nske migranter på lige fod med flygtninge med alle de rettighede­r, det fører med sig. Samtidig gives der samtykke til ikke at yde økonomisk støtte til medier, der omtaler migranter og flygtninge negativt. Hvordan et demokratis­k land kan skrive under på et sådant angreb på ytringsfri­heden er i sig selv yderst problemati­sk.

Nu ønsker fire borgerlige partier

– Liberal Alliance, Nye Borgerlige, Det Konservati­ve Folkeparti og Dansk Folkeparti – at Danmark i lighed med en lang raekke andre lande udtraeder af aftalen. Venstre derimod har gjort faelles front med regeringen, De Radikale, SF og Enhedslist­en og dermed tilføjet det borgerligt liberale Danmark et politisk nederlag i denne sammenhaen­g. Hvor er det trist. Venstre har tilsynelad­ende fået en uduelig leder, som hellere vil flirte med De Radikale end stå skulder ved skulder med den øvrige borgerlige opposition.

Til lykke til Mette Frederikse­n og det øvrige socialisti­ske Danmark. En historisk svag borgerlig opposition uden en egentlig leder har gjort og gør åbenbart fortsat opgaven let for jer. Det er et politisk svigt af enorme dimensione­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark