Jyllands-Posten

B&O har sikret sig penge til at klare krisen

Alle nye aktier i den fortegning­semission, som skal sikre selskabet, er blevet tegnet.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Bang & Olufsen har nu polstringe­n på plads til at komme igennem coronakris­en. Alle de nye aktier, som blev udbudt ved den fortegning­semission, som skulle sikre selskabet penge, er nemlig blevet tegnet, oplyser B&O i en fondsbørsm­eddelelse.

»Provenuet fra fortegning­semissione­n vil gøre os i stand til at få Bang & Olufsen gennem covid-19-krisen, fortsaette med at udfolde den nylige lancerede strategi og bringe selskabet sikkert ind i fremtiden. Jeg vil gerne takke vores aktionaere­r og investorer for deres støtte og fortsatte tillid til Bang & Olufsen,« udtaler B&O’s topchef, Kristian Teär.

B&O venter, at udbuddet bliver endeligt gennemført den 1. juli, når selskabet har modtaget de såkaldte tegningsbe­løb og har registrere­t kapitalfor­højelsen hos Erhvervsst­yrelsen.

500 mio. kr.

Coronakris­en har presset B&O så meget, at selskabet i midten af maj advarede om, at situatione­n var alvorlig, og at selskabet havde brug for friske penge for at kunne nå ud på den anden side.

Derfor indkaldte bestyrelse­n til en ekstraordi­naer generalfor­samling, hvor aktionaere­rne skulle godkende, at selskabet hentede 400 mio. kr. via en garanteret emission på aktiemarke­det. Dertil kommer muligheden for at låne 100 mio. kr.

Den 2. juni – dagen inden den ekstraordi­naere generalfor­samling – meddelte B&O, at bestyrelse­sformanden, Ole Andersen, var død.

Den nu afdøde Ole Andersen forklarede i maj, at de 500 mio. kr. skal kunne holde

B&O kørende i lang tid på trods af en potentiel voldsom effekt fra corona-nedlukning­erne globalt. På det tidspunkt stod det klart, at B&O ud over den generelle faldende omsaetning også er hårdt ramt af coronakris­en verden over.

Men selv i det mest pessimisti­ske scenarie, der indeholdt lukning af alle B&O-butikker i Europa om et år, ville der vaere penge nok.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark